Αρχική » Ρωσία – Ο Μεγάλος Εχθρός Της Δύσης – Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Ρωσία – Ο Μεγάλος Εχθρός Της Δύσης – Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

0 comment 241 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στο βιβλίο του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη με τίτλο «Ρωσία – Ο Μεγάλος Εχθρός Της Δύσης». Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Επίκεντρο».

Σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου, με την κήρυξη του πολέμου, η Ρωσία δικαίωσε εκείνους που την κατέταξαν ως τον Νο1 εχθρό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αφύπνισε τις πολιτικές ηγεσίες και τις κοινωνίες της Δύσης, άλλαξε άρδην τον γεωπολιτικό χάρτη και έθεσε επί τάπητος την αλλαγή παραδείγματος στις σχέσεις της με την πλειονότητα των κρατών του προηγμένου κόσμου.

Αυτή η παραδοχή μάς υποχρεώνει να καταβάλουμε επιπλέον προσπάθειες στην κατανόηση της «μεγάλης άγνωστης» Ρωσίας και να μην αρκεστούμε στη λογοτεχνική- πολιτιστική εκδοχή της εικόνας της. Η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πολύπλευρης μελέτης, προκειμένου να κατανοηθεί, για να μπορέσει η Δύση να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και να οικοδομήσει μαζί της, στο μέλλον, σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας.

Ένα βιβλίο μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να μάθει σύντομα και εύκολα Ρωσική Ιστορία, τόσο της ΕΣΣΔ, όσο όμως και της Αυτοκρατορικής Ρωσίας. Μπορεί ακόμα να κατανοήσει τη σύγχρονη εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, μέσα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή πληροφόρησης – εικόνας

https://www.protoporia.gr/triantafyllidhs-dhmhtrhs-b-rwsia-o-megalos-ex8ros-ths-dyshs-9786182041864.html

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε