Αρχική » H Ρουμανία αγοράζει νοτιοκορεατικά Κ9 Thunder

H Ρουμανία αγοράζει νοτιοκορεατικά Κ9 Thunder

0 comment 250 views

Η Ρουμανία είναι κοντά στην αγορά αυτοκινούμενων K9 Thunder από τη Νότια Κορέα. Το πρόγραμμα προμήθειας για αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 155 χλστ. έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει φέτος. Το συμβόλαιο εκτιμάται ότι θα είναι ύψους περίπου 2 δισ. δολαρίων.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια, το πρώτο εκ των οποίων θα ξεκινήσει το 2023 και θα διαρκέσει 6 χρόνια. Καλύπτει την απόκτηση τριών μοιρών πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, υλικοτεχνικής υποστήριξης και ειδικού εξοπλισμού για εκπαίδευση.

Κάθε μία από τις πέντε προγραμματισμένες μοίρες θα αποτελείται από 18 στοιχεία. Ως εκ τούτου, η προμήθεια, η οποία θα ξεκινήσει το 2023, θα περιλαμβάνει την αγορά 54 οχημάτων μάχης. Αντιπροσωπεία από τη Ρουμανία, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Άμυνας και Οικονομίας, φέρεται να επισκέφτηκε τη Νότια Κορέα πέρυσι.

Τον Μάρτιο του 2023, ο Florin Spătaru, υπουργός Οικονομίας της Ρουμανίας, είπε ότι είχε υπογραφεί συμφωνία για το K9 με την Hanwha Defense. «Συζητάμε ακόμη την παραγωγή των αυτοκινούμενων οβίδων K9 με το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, αλλά η διαδικασία λήψης αποφάσεων στο Υπουργείο Άμυνας απαιτεί χρόνο. Θα συναντηθώ με τον υπουργό και θα δούμε σε τι κατάσταση θα έχουν οι αξιολογήσεις», είχε δηλώσει τότε ο υπουργός Οικονομίας.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.defence-point.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε