Αρχική » Επίσκεψη Έλληνα Υπ.Εξ στην Κυπριακή Δημοκρατία

Επίσκεψη Έλληνα Υπ.Εξ στην Κυπριακή Δημοκρατία

0 comment 245 views

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, στην Κύπρο, την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Αρχικά, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικών προς τον Τύπο, περί ώρα 11:15.

Μετά από τις κοινές δηλώσεις θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας. Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και στις διμερείς σχέσεις και σε θέματα περιφερειακής και πολυμερούς συνεργασίας που έχουν αναπτύξει από κοινού οι δύο χώρες με άλλα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα ΕΕ και τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή πληροφόρησης

https://www.mfa.gr

Πηγή εικόνας

https://www.ot.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε