Αρχική » Χριστούγεννα στο χωριό – Δημήτρης Σκυριανός

Χριστούγεννα στο χωριό – Δημήτρης Σκυριανός

0 comment 913 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στο βιβλίο του Δημήτρη Σκυριανού με τίτλο «Χριστούγεννα στο χωριό». Το βιβλίο «Χριστούγεννα στο χωριό» είναι το πρώτο έργο της τριλογίας «Παιδικές αναμνήσεις».

Πιο αναλυτικά, το βιβλίο ανατρέχει πίσω στον χρόνο, όταν ο πρωταγωνιστής του, ο Δημήτρης, στην ηλικία τότε των εννέα ετών, πρόσμενε με αγωνία τις σχολικές διακοπές, για να τις περάσει στο ορεινό πατρογονικό χωριό, κοντά στον παππού και τη γιαγιά του.

Ήταν προπαραμονή Χριστουγέννων του 1957 και το κρύο ακόμη και στην πόλη τσουχτερό. Ο Δημήτρης, μετά τη σχολική γιορτή, έτρεξε γρήγορα στο σπίτι του για να μαζέψει τα πράγματά του για το χωριό, ώστε να φύγουν πρωί πρωί, μήπως και αποκλειστούν από το χιόνι. Έτσι κι έγινε. Ξεκίνησαν σχεδόν ξημερώματα της παραμονής για τη μακριά και δύσκολη διαδρομή προς το ορεινό μικρό χωριό και ο μικρός Δημήτρης ήταν χαρούμενος και ομιλητικότατος. Όταν πλησίαζαν, ομίχλη τύλιξε τ’ αυτοκίνητο και στη συνέχεια το χιόνι άρχισε να πέφτει πυκνό και να σκεπάζει τα πάντα.

Αξίζει να προμηθευτείτε το βιβλίο, ώστε να μάθετε τη συνέχεια της ιστορίας, που συνδυάζει το σήμερα με την ελληνική παράδοση, τον πολιτισμό και τις αξίες του, που μένουν αναλλοίωτες χρόνο στα απομακρυσμένα από τα πολύβουα και πολυπολιτισμικά αστικά κέντρα χωριά και τους κατοίκους τους. Το βιβλίο κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από εδώ

https://www.amazon.co.uk/Christmas-Village-Childhood-Memories-Book-ebook/dp/B09R7MYGYW/ref=sr_1_2?crid=2OJZ8SZIB5C0O&keywords=A+Christmas+at+the+village&qid=1654871820&sprefix=a+christmas+at+the+village%2Caps%2C176&sr=8-2

                                                                                                                                                                                 Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε