Αρχική » Θεατρική Παράσταση – Παπουτσωμένος Γάτος

Θεατρική Παράσταση – Παπουτσωμένος Γάτος

0 comment 72 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στην θεατρική παράσταση με τίτλο «Θεατρική Παράσταση – Παπουτσωμένος Γάτος».

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει την παιδική διαδραστική παράσταση “Ο Παπουτσωμένος Γάτος – Παιχνιδιάρης και στιλάτος!” στη Θεσσαλονίκη στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Κήπου. Η παράσταση συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ: Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2024.

Ξυλοπόδαροι, μουσική και χορός συντροφεύουν τον παπουτσωμένο γάτο και το αφεντικό του σε μια παράσταση με σύγχρονα νοήματα και θέματα.

Ημέρες & Ώρες

Τρίτη 18/06

20:30

“Ο Παπουτσωμένος Γάτος – Παιχνιδιάρης και στιλάτος!“, κατακτά μικρούς και μεγάλους, στη Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου φέροντας την υπογραφή της δημιουργικής σκηνοθέτιδας, Κέλλυς Σταμουλάκη. Μετά τα έργα της, «Ο Καρυοθραύστης» και «Ο Σκρουτζ και τα πνεύματα των εορτών», με μια ευαίσθητη προσέγγιση στον κόσμο του θεάτρου για παιδιά, φέρνει μια αξέχαστη παράσταση αποδεικνύοντας την εμπειρία της στον χώρο. Το κείμενο είναι μια κεφάτη μεταγραφή του αγαπημένου κλασσικού παραμυθιού, που προορίζεται για ένα νεανικό κοινό (και όχι μόνο).

Εμπλουτισμένο με σύγχρονα νοήματα και θέματα, με ένα ύφος παιγνιώδες, με αστείρευτο χιούμορ και με την παρεμβολή τραγουδιών, ο θεατής ανακαλύπτει τον κόσμο της ειρήνης και του πολέμου, τη σημασία της αλληλεγγύης, της αγάπης, της φιλίας, της ειλικρίνειας και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Δημιουργεί δηλαδή ένα αντιπολεμικό έργο, που αναδεικνύει την επίκαιρη σημασία αυτών των θεμάτων και τη δύναμη της αλληλεπίδρασης μεταξύ των χαρακτήρων, προσφέροντας ψυχολογικό βάθος στην πλοκή, καθώς μας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο όπου η αλήθεια είναι το πιο πολύτιμο δώρο. Στο ταξίδι τους αυτό, στη Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, ο παπουτσωμένος γάτος και το αφεντικό του, ανακαλύπτουν ότι η εξυπνάδα, η καλοσύνη και η γενναιοδωρία είναι τα κλειδιά για τη σωτηρία όλων.

Η ευρηματική συνεργασία κορυφαίων συντελεστών δημιούργησε μία ποικιλία στοιχείων, που ενσωματώνονται στην παράσταση όπως: οι εύστοχοι διάλογοι, τα κωμικά περιστατικά, τα εντυπωσιακά ακροβατικά, οι περίτεχνες σπαθογραφίες, οι έξυπνες χορογραφίες και προσδίδουν μια ξεχωριστή διάσταση στην αισθητική της παράστασης.

Επιπλέον, στη σκηνή παρευρίσκονται και ξυλοπόδαροι, προσθέτοντας μια μυθική πνοή και ακόμη περισσότερη φαντασία στο θεατρικό μας ταξίδι. Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε αυτήν τη μοναδική θεατρική περιπέτεια που θα σας μείνει αξέχαστη συνδυάζοντας τη μαγεία του παραμυθιού με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Πρωταγωνιστούν:

Ίρις Ανδριοπούλου – Χοβίκ Καραμπετιάν- Μανώλης Κονταξάκης -Βαγγέλης Μπαζάκος – Θαλής Πολίτης

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης

Μουσική: Ελένη Καρβέλη

Χορογραφίες: Άννα Μάγκου

Φωτισμοί: Γιώργος Βαζαίος

Ενορχήστρωση: Σπύρος Παζιώτης

Βοηθός Σκηνοθέτης: Παύλος Εμμανουηλίδης

Κατασκευή Σκηνικού: Παναγιώτης Χριστόπουλος

Ζωγραφική Σκηνικού: Έλενα Αθανασιάδου

Οργάνωση Παραγωγής: Αιμιλία Βαλή

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κέλλυ Σταμουλάκη

Πηγή πληροφόρησης – φωτογραφίας

https://www.thessalonikiguide.gr/event/paidiki-parastasi-papoutsomenos-gatos/

Δείτε και άλλες θεατρικές παραστάσεις εδώ

https://greekhumans.com/category/small-texts/theatre/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε