Αρχική » Σκόπια – Νέος αρχηγός κόμματος αντιπολίτευσης

Σκόπια – Νέος αρχηγός κόμματος αντιπολίτευσης

Βόρεια Μακεδονία - Νέος αρχηγός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Φίλιπτσε

0 comment 74 views

Ο Βένκο Φίλιπτσε (Venko Filipče) εξελέγη νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), στις εσωκομματικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Ο Φίλιπτσε επικράτησε με μεγάλη διαφορά των τριών άλλων υποψηφίων για την ηγεσία του SDSM. O 47χρονος διαδέχεται στην ηγεσία του SDSM τον Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι. Αυτός παραιτήθηκε στα τέλη Μαΐου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την δεινή ήττα του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βόρεια Μακεδονία, στις 8 Μαΐου 2024. Ο νευροχειρούργος στο επάγγελμα Φίλιπτσε θεωρείται στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του SDSM, Ζόραν Ζάεφ και το διάστημα 2017-2021 είχε διατελέσει υπουργός Υγείας στην κυβέρνησή του.

Το SDSM μετά την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές έχει εισέλθει σε βαθιά εσωστρέφεια. Ο νέος αρχηγός του κόμματος αυτού, στις πρώτες του δηλώσεις υποσχέθηκε ότι θα ενώσει την παράταξη και θα δώσει το παράδειγμα και διαβεβαίωσε ότι το SDSM θα είναι ένα ανοιχτό και σύγχρονο κόμμα, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες προκλήσεις.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.documentonews.gr/article/voreia-makedonia-neos-arxigos-toy-kommatos-tis-axiomatikis-antipoliteysis-o-venko-filiptse/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε