Αρχική » Σουηδία – Μητροπολίτης Κλεόπας

Σουηδία – Μητροπολίτης Κλεόπας

0 comment 51 views

Δέκα χρόνια αρχιερατείας και ποιμαντορίας στη Μητρόπολη Σουηδίας συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας. Παρόντες στους εορτασμούς της επετείου ήταν ο Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος και ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος κόμισε τις ευχές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Στοκχόλμη, οι αρχιερείς ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα της πόλης συλλειτούργησαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου, με προεξάρχοντα τον μητροπολίτη Κλεόπα και με τη συμμετοχή των επισκεπτών κληρικών, όπως των αρχιμανδριτών Δοσιθέου, Κορνηλίου και Βαρθολομαίου Ιατρίδη, καθώς και του πρεσβυτέρου Γεωργίου Αρβανιτίδη, εφημέριου του καθεδρικού ναού.

Μετά την απόλυση της θείας λειτουργίας, ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης, προσέφερε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη αρχιερατικό εγκόλπιο και στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας τού προσέφερε επίσης ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου μαζί με τις ευχές του για μακροημέρευση.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος παρουσίασε τη νέα μελέτη του Μητροπολίτη Κλεόπα, προς τιμήν του μακαριστού αρχιμανδρίτη Ευσεβίου Βίττη, με τίτλο: «Η Ιεραποστολική Διακονία του Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Βίττη εις την Σκανδιναυΐαν 1965-1980».

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.pontosnews.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε