Αρχική » Τελ Αβίβ – στις ακτές της Μεσογείου

Τελ Αβίβ – στις ακτές της Μεσογείου

0 comment 651 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Συνεχίζοντας το «ταξίδι» στην επιστήμη της Ανθρωπογεωγραφίας, επόμενος σταθμός μας η πόλη του Τελ Αβίβ.

Μια πόλη στην Ανατολική Μεσόγειο

Κτισμένη στην ανατολική γωνιά της Μεσογείου, η πόλη ανήκει στο κράτος του Ισραήλ. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Ιερουσαλήμ. Είναι σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Μια τουριστική περιοχή

Κέντρο πόλης

Το Τελ Αβίβ είναι μια σύγχρονη, πολυπολιτισμική μητρόπολη. Ιδρύθηκε μόλις το 1909. Η έντονη νυχτερινή ζωή, η ακμάζουσα καλλιτεχνική κοινότητα και οι παραλίες προσελκύουν καλλιτέχνες, μουσικούς και νέους επαγγελματίες σε αυτήν την κοσμική τοποθεσία. Τα μνημεία αρχιτεκτονικής μπάουχαους, τα οποία προστατεύονται από την UNESCO, χάρισαν στην πόλη το παρατσούκλι «Λευκή Πόλη». Με έναν απλό περίπατο μπορεί κανείς να επισκεφθεί τα εκθεσιακά περίπτερα του μουσείου Χάαρετζ. Επιπλέον, αξίζει η επίσκεψη στο ιστορικό Μουσείο της Ανεξαρτησίας, την πολύβουη αγορά Καρμέλ και την εξέδρα περιπάτου στην Παλιά Τζάφα.

Τζάφα

Ο ναός της νυχτερινής ζωής

Αν η Ιερουσαλήμ είναι παγκόσμιο προσκύνημα, το Τελ Αβίβ είναι ο ναός του nightlife. Μια πόλη χαλαρή, σύγχρονη, φτιαγμένη για να σε κάνει να πεις «η ζωή είναι μια παραλία». Από τα glamorous παραλιακά ξενοδοχεία και τους ουρανοξύστες του κέντρου μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να βρεθείς στην παραδοσιακή συνοικία των Υεμενιτών και σε λίγο να ψωνίζεις στο μοδάτο Rothschild Boulevard. Το cafe society ανθεί στην πόλη. Μια βόλτα στη see and be seen οδό Sheinkin και στο Neve Tzedek θα ήταν ιδανική επιλογή. Η μουσική σκηνή της πόλης ανθεί, η θεατρική δραστηριότητα είναι υπολογίσιμη, με αρκετές διεθνείς παραγωγές, ενώ το shopping παρουσιάζει ενδιαφέρον, με μια γκάμα που καλύπτει από ακριβές μπουτίκ μέχρι μικρά καλλιτεχνικά ατελιέ.

Επομένως, όλα αυτά τα μοντέρνα στοιχεία της πόλης συνδυάζονται με τις ματιές στην ιστορία και το παρελθόν της πόλης. Είναι γεγονός πως η θέση της προσφέρεται για το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Εδώ είναι που ο Χριστιανισμός συναντά τον Εβραϊσμό. Το θρησκευτικό στοιχείο συναντά το δυτικό τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Περισσότερα για την Ανθρωπογεωγραφία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

https://greekhumans.com/2021/10/24/h-mageia-ths-anthropogewgrafias/

Πηγές πληροφόρησης

https://www.tripadvisor.com.gr/Tourism-g293984-Tel_Aviv_Tel_Aviv_District-Vacations.html

https://www.athinorama.gr/travel/world/destination.aspx?aid=831444&did=225

Φωτογραφίες: Γιώργος Πραμαγγιούλης

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/