Αρχική » 16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

0 comment 557 views

Της Καλλιόπης Ξανθοπούλου*

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Η 16η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής ή Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού, με πρωταρχικό της στόχο τη μείωση της πείνας στον πλανήτη. Η μέρα αυτή επιλέχθηκε καθώς συμπίπτει με την ημερομηνία ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) το 1945.

Στόχοι της ημέρας

Η μέρα αυτή περιστρέφεται γύρω από πολλά προγράμματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων και την καλή διατροφή για όλους. Ο βασικός στόχος της όμως, είναι να επικεντρωθεί στα τρόφιμα αλλά και τη γενικότερη διατροφή των φτωχών και μη προνομιούχων στρωμάτων της κοινωνίας σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στοχεύει σε μια παγκόσμια αρμονία για να βοηθήσει όλους τους πληθυσμούς να ανακάμψουν από την κρίση και να ενισχύσουν τα συστήματα διατροφής τους για ένα καλύτερο αύριο. Και αυτή η αλλαγή θα απαιτήσει βελτιωμένα συστήματα κοινωνικής προστασίας και νέες ευκαιρίες που σχεδιάζονται και διοχετεύονται μέσω της ψηφιοποίησης και του ηλεκτρονικού εμπορίου με τον πιο βιώσιμο τρόπο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας λοιπόν, θέλει μέσω αυτής της μέρας, να γιορτάσει και να ευχαριστήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που παράγουν, φυτεύουν, συγκομίζουν, ψαρεύουν ή μεταφέρουν οι ίδιοι τα τρόφιμά μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

https://youtube.com/shorts/AtMnhZ0u6kU

Πηγή εικόνας

timesofindia.indiatimes.com

Βίντεο

https://dinorouso.com/

https://instagram.com/dino_rouso?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Αναλυτικότερα στοιχεία συμβουλών διατροφής μπορείτε να δείτε εδώ

https://www.facebook.com/kalliopi.xanthopoulou.dietician

https://www.instagram.com/xanthopoulou.dietitian/

Βιβλιογραφία

https://www.moh.gov.gr/articles/news/1417-pagkosmia-hmera-diatrofhs

https://www.sansimera.gr/worldays/63

https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/food-news/if-you-think-world-food-day-is-a-gala-occasion-to-celebrate-delicacies-read-this/photostory/78694940.cms?picid=78695005

Βιογραφικό συντάκτριας

* https://greekhumans.com/2021/10/26/h-kallioph-xanthopoulou-syntaktria-sto-greekhumans/

Πριν Φύγετε