Αρχική » ΕΕ – Ο Orbán αναλαμβάνει την προεδρία

ΕΕ – Ο Orbán αναλαμβάνει την προεδρία

Ο Viktor Orbán αναλαμβάνει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

0 comment 80 views

Όλα τα στοιχεία για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) επισημάνθηκαν σε προγενέστερο άρθρο μας , το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ

https://greekhumans.com/h-eurwpaikh-enwsh-keimeno-gia-olous/

ΕΕ

Η ΕΕ είναι μια ομάδα 27 χωρών της Ευρώπης. Οι χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων που ζουν σε αυτές καλύτερη. Συμφώνησαν να συνεργάζονται και να βοηθούν η μία την άλλη.

Η Ουγγαρία αναλαμβάνει την προεδρία

Μετά το Βέλγιο, η απρόβλεπτη Ουγγαρία. Η χώρα του Viktor Orbán αναλαμβάνει από σήμερα και για έξι μήνες την εναλλασσόμενη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και έχει δεσμευθεί, για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Βρυξελλών, να ενεργήσει με «αμεροληψία».

Αντιδημοκρατικές εκτροπές και δεσμοί με το Κρεμλίνο, παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: η ουγγρική προεδρία αντιμετωπίζεται άβολα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πολλές χώρες μέλη. Στη Βουδαπέστη η κυβέρνηση επιδιώκει να καθησυχάσει τους ανήσυχους, δηλώνοντας έτοιμη να αναλάβει «τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες» της αποστολής της που διαρκεί ως τον Δεκέμβριο. «Θα ενεργήσουμε ως αμερόληπτος μεσολαβητής, με πλήρη πίστη προς το σύνολο των κρατών μελών», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάνος Μπόκα στα μέσα Ιουνίου παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της χώρας του.

Η προεδρία της Ουγγαρίας θα βασίζεται σε επτά προτεραιότητες, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση «του οικονομικού ανταγωνισμού» της ΕΕ, η καλύτερη αντιμετώπιση «της παράνομης μετανάστευσης» και η πρόοδος της ενταξιακής διαδικασίας για τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων. Το σύνθημα της προεδρίας της Ουγγαρίας λέει από μόνο του πολλά: «Make Europe Great Again» (Να κάνουμε την Ευρώπη ξανά σπουδαία), δανεισμένο από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή πληροφόρησης – φωτογραφίας

https://www.zougla.gr

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.zougla.gr/kosmos/o-evroskeptikistis-viktor-orban-analamvanei-ta-inia-tis-evropaikis-enosis/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε