Αρχική » Χιλιάδες παιδιά θύματα άγριας κακοποίησης

Χιλιάδες παιδιά θύματα άγριας κακοποίησης

Guardian - Χιλιάδες παιδιά από Αφρική έχουν πέσει θύματα από διακινητές κοκαΐνης στην Ευρώπη

0 comment 120 views

Σε μία έρευνα που αποτελεί γροθιά στο στομάχι προχώρησε η βρετανική εφημερίδα Guardian αποκαλύπτοντας μία συνθήκη φρίκης και απόλυτης αναλγησίας πίσω από τα καρτέλ ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται ανά την Ευρώπη. Ειδικότερα όπως αποκαλύπτεται, εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά-μετανάστες υποχρεώνονται να εργάζονται για λογαριασμό διακινητών κοκαΐνης. Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν κρούσει τον κώδωνα για καταστάσεις εκμετάλλευσης παιδιών από την Αφρική από δίκτυα διακίνησης κοκαΐνης στη δυτική Ευρώπη, σε πόλεις όπως το Παρίσι και οι Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα κέρδη των 10 δισ. από τη λευκή σκόνη.

Καλά πληροφορημένες πηγές δήλωσαν στον Guardian ότι στο Λονδίνο βρέθηκαν παιδιά από Μαρόκο και Αλγερία, θύματα βασανισμού, που πιστεύεται ότι κακοποιήθηκαν από μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Πρόσφατα έγγραφο, δε, της βελγικής αστυνομίας επεσήμανε ότι χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης από εγκληματίες.

Στο στόχαστρο των αρχών και μέλη της Mocro Maffia γνωστής για τις βίαιες πρακτικές της, που έχει διατυπώσει απειλές κατά της βελγικής δικαιοσύνης, όπως και κατά του ολλανδικού θρόνου, και που έχει εμπλακεί σε πολλά περιστατικά δολοφονιών. Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης κατευθείαν από το Μαρόκο και διαχέονται σε δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών στη δυτική Ευρώπη.

Πηγές είδησης – εικόνας

https://www.libre.gr

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.libre.gr/2024/06/11/guardian-chiliades-paidia-apo-afriki-echoun-pe/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε