Αρχική » Οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα

Οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα

0 comment 139 views

Της Ιωάννας Καλαβρή*

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι πράγματι, ένας ενδιαφέρον κλάδος αν σκεφτείς το ότι, το δίκτυο των οπτικών ινών ήρθε για τα καλά στην ελληνική κοινωνία και αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια, με πολλές εργασίες και σκαψίματα να γίνονται σε όλη την περιφέρεια της χώρας, με σκοπό την τελική εγκατάστασή του.

Η χρήση των smartphones

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό καθημερινά, αναλογιζόμενη τη βιωσιμότητα του κλάδου είναι η χρήση των smartphones. Όλες οι κοινωνικές ομάδες χρησιμοποιούν smartphones για διάφορους λόγους, όπως βιντεοκλήσεις, χρήση των social media και κάμερα. Τα σύγχρονα smartphones δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις φωτογραφικές κάμερες, καθώς διαθέτουν ευρεία ανάλυση οθόνης και μεγάλο εύρος στην απεικόνιση χρωμάτων, λεπτομερειών και megapixels.

Η νέα πραγματικότητα της αναγκαιότητας της digital εποχής

Η νέα πραγματικότητα της αναγκαιότητας της digital εποχής, τόσο για δουλειές καθημερινής χρήσης, όσο και για επαγγελματικούς σκοπούς ή hobby, καθιστά αναγκαίο πια το γεγονός ότι όλοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εξοικειώνονται με την τεχνολογία. Πρόσφατες μελέτες σχετικά με το AI *Artificial Intelligence* δείχνουν ότι είναι το γεγονός που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια, με έξυπνες συσκευές να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους σε έξυπνα σπίτια, που ρυθμίζουν πολλές από τις λειτουργίες που τις έκανες παλιά πατώντας ένα κουμπί, τώρα από το κινητό σου, όντας εξ αποστάσεως. Η δυναμική της τεχνολογίας είναι μεγάλη και αναμένεται να επικρατήσει πολύ τα επόμενα χρόνια, με τη μόνη ερώτηση να είναι ‘’πώς’’ και όχι ‘’αν’’ η τεχνολογία θα κυριαρχήσει στις ζωές μας. Το ζήτημα αυτό κάνει τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των smart gadget εξαιρετικά ενδιαφέρων και διαβεβαιώνει πως θα έχει δουλειά τα επόμενα χρόνια.

Η τεχνολογία ήρθε για να μείνει

Να μην ξεχάσουμε φυσικά να αναφέρουμε και το έξυπνο μάρκετινγκ που υπάρχει πίσω από το brand της κάθε εταιρείας, κάνοντας την, αποκλειστικά θελκτική στα μάτια του καταναλωτή. Έτσι, εκμεταλλευόμενοι την τάση της αγοράς και τις εποχές της ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας σε κάθε σπίτι και επιχείρηση, η εκάστοτε εταιρεία που ασχολείται με αυτά και η εκάστοτε εταιρεία προϊόντων λιανικής πώλησης, θα συνεχίσει να αποφέρει σταθερά και ίσως αυξανόμενα κέρδη τα επόμενα χρόνια. Αν είναι κάτι προβλέψιμο στο άγνωστο μέλλον, είναι ίσως αυτό.

Πηγή εικόνας

https://elecengedu.aspete.gr/en/telecommunications-laboratory/

Βιογραφικό συντάκτριας

* https://greekhumans.com/h-iwanna-kalavrh-syntaktria-sto-greekhumans/

Πριν Φύγετε