Αρχική » Αυστραλία – πλαφόν στην προμήθεια αυγών

Αυστραλία – πλαφόν στην προμήθεια αυγών

0 comment 160 views

Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Coles Group Ltd στην Αυστραλία, υπό τον φόβο ελλείψεων εξαιτίας της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών, βάζει πλαφόν στην προμήθεια των αυγών.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι πελάτες σε όλες τις πολιτείες εκτός της δυτικής Αυστραλίας θα μπορούν να προμηθεύονται μόνο δύο κουτιά αυγών την ημέρα. Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει το καταναλωτικό κοινό, ο υπουργός Γεωργίας, Μάρεϊ Γουάτ έσπευσε να τονίσει ότι τα αυγά της Αυστραλίας παραμένουν ασφαλή για κατανάλωση και δεν ελλοχεύει κίνδυνος να εισέλθουν μολυσμένα στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, πάνω από μισό εκατομμύριο κοτόπουλα έχουν ήδη υποβληθεί σε ευθανασία στη Βικτώρια. Διεθνή ΜΜΕ που επικαλούνται πληροφορίες του αυστραλιανού ομίλου Αustralian Broadcasting Corp, μεταδίδουν ότι, η κίνηση αυτή έρχεται μετά τον εντοπισμό του άκρως παθογόνου στελέχους H7N3 της γρίπης των πτηνών σε πέμπτη φάρμα στη Βικτώρια την περασμένη εβδομάδα. Περίπου 450.000 αυγά καταστρέφονται καθημερινά για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως αναφέρει ο αυστραλιανός Τύπος.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://www.pronews.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.pronews.gr/ygeia/aystralia-alysida-souper-market-vazei-plafon-stin-promitheia-aygon-logo-tis-gripis-ton-ptinon/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε