Αρχική » Το Κόκκινο Ποτάμι – Χάρης Τσιρκινίδης

Το Κόκκινο Ποτάμι – Χάρης Τσιρκινίδης

0 comment 564 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη με τίτλο «Το Κόκκινο Ποτάμι – Η τραγωδία του Ελληνισμού της Ανατολής. 1908-1923. (10η Έκδοση)». Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Κυριακίδη».

Η σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι», την οποία σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη και αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο: «Σήμερα, εδώ πάνω στα νεκρά ερείπια, αισθάνθηκα τη μεγαλύτερη δύναμη ζωής. Ένιωσα σαν να βγαίνει μέσα απ’ το χώμα και τις πέτρες μια μυστηριώδης δύναμη και να μπαίνει στις φλέβες μου σαν μια ζεστασιά να διαχέεται σ’ όλο το κορμί μου, να εξαφανίζει τις φοβίες και τους δισταγμούς μου να με λυτρώνει απ’ τα επίγεια. Ακούω, Μίλτο, τα βογκητά και τα παρακάλια των προγόνων μας, που ζητούν δικαίωση για τους αγώνες και τις θυσίες τους, θέλουν ν’ αντισταθούμε και να διώξουμε αυτούς που βεβήλωσαν τους τάφους τους, για να μπορούν τα πνεύματά τους να κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στους δικούς τους ζωντανούς. Ναι, Μίλτο, θ’ αγωνιστώ, γιατί πια νίκησα τη ζωή. Κι αν τύχει και πεθάνω, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι πρόγονοί μας θα με δεχθούν στις θερμές αγκαλιές τους, γιατί θα ξέρουν, πως όσο ζούσα δεν τους ξέχασα. Έκαμα το καθήκον μου!»

Πηγή πληροφόρησης – εικόνας

greekbooks.gr

                                                                                                                                                                                Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε