Αρχική » Το αυτοκίνητο στο δρόμο

Το αυτοκίνητο στο δρόμο

Οι κίνδυνοι για την περιουσία των ανθρώπων

0 comment 540 views

Το να έχεις αυτοκίνητο την σήμερον ημέρα έχει τα καλά του, αλλά έχει και τα περισσότερα – κακά του. Έχεις ένα αντικείμενο που ακριβοπλήρωσες, που «έφτυσες» αίμα να αγοράσεις και εξακολουθείς να «φτύνεις» αίμα να πληρώνεις τις δόσεις του, ένα αντικείμενο που σου κοστίζει τα μύρια όσα σε συντήρηση, σε φόρους, σε ασφαλίσεις, σε συνεργεία και σε καύσιμα, ένα αντικείμενο που αφήνεις κάθε νύκτα εκτεθειμένο κάπου εκεί έξω, περιτριγυρισμένο από δεκάδες κακά, κινδύνους και από απειλές κάθε είδους.

Η προ ολίγων ημερών θεομηνία που έπληξε την Καστοριά και την ευρύτερη περιοχή το έδειξε – και το απέδειξε – πολύ καλά αυτό. Ένα σωρό ζημιές σε παρκαρισμένα, ή εν κινήσει, αυτοκίνητα από το χαλάζι. Το μη συνηθισμένο χαλάζι σε μέγεθος αυγού.

Θραύστηκαν πάρμπριζ, σφυροκοπήθηκαν ουρανοί, βρήκαν την χαρά τους οι φαναρτζήδες και έριξαν κλάμα μαύρο οι ιδιοκτήτες. Γιατί, ναι μεν, η θραύση κρυστάλλων είναι μια σχετικά συνηθισμένη πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στα περισσότερα συμβόλαια, αλλά το γάζωμα των λαμαρίνων από τις σφύρες του χαλαζιού δεν είναι. Αυτό αλλάζει την πίστα, πάει σε άλλη κατηγορία ασφάλισης. Αφορά πρόβλεψη για ζημιές από καιρικά φαινόμενα και χαλάζι κάτι που ελάχιστοι σκέφτονται να προσθέτουν μιας και ανεβάζει σημαντικά το τελικό ποσό…

Το αυτοκίνητο όπως και να το κάνουμε είναι μια περιουσία επάνω σε ρόδες και τρέμει το φυλλοκάρδι του καθενός να δει σε τι κατάσταση θα το βρει το ερχόμενο πρωί.

Πηγή πληροφόρησης – φωτογραφίας

kastoria365.gr

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

kastoria365.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε