Αρχική » Συμφωνία αμοιβαίας ακαδημαϊκής αναγνώρισης Κύπρου – Ελλάδας

Συμφωνία αμοιβαίας ακαδημαϊκής αναγνώρισης Κύπρου – Ελλάδας

0 comment 336 views

Υπεγράφη την Τετάρτη στην Αθήνα, μεταξύ της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφωνία αμοιβαίας ακαδημαϊκής αναγνώρισης των πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών.

Ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία, η οποία έρχεται να επισφραγίσει την τόσο στενή συνεχή συνεργασία ανάμεσα στα δύο Υπουργεία.

«Μαζί με τη συνάδελφο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, μετά από αρκετές διεργασίες και προετοιμασία, καταλήξαμε σε μια Συμφωνία, η οποία θα επιτρέπει την ταχύτερη, πρακτικά σχεδόν αυτόματα, αμοιβαία αναγνώριση των πανεπιστημιακών τίτλων των Ιδρυμάτων που αναγνωρίζει η Ελληνική Δημοκρατία στην Κύπρο και των Ιδρυμάτων που αναγνωρίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ελλάδα. Αναγνώριση Ιδρυμάτων υπήρχε μέσω των αντίστοιχων θεσμικών φορέων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια Διακρατική Συμφωνία», προσθέτει.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://politis.com.cy/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://politis.com.cy/politis-news/cyprus/588741/symfonia-amoibaias-akadimaikis-anagorisis-panepistimiakon-titlon-spoydon-kyproy-elladas

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε