Αρχική » Προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία

Προσλήψεις στη Δικαστική Αστυνομία

0 comment 264 views

Είναι γεγονός πως το ΦΕΚ για την πρόσληψη στη Δικαστική Αστυνομία έχει εκδοθεί, ΦΕΚ Αρ. Φύλλου1525667/14 Σεπ 2023.

Το ένστολο τμήμα της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχωθεί από μόνιμα τοποθετημένα στα κατά τόπους δικαστήρια ένστολα και ένοπλα στελέχη, στα βασικά καθήκοντα των οποίων θα είναι η φύλαξη των δικαστικών μεγάρων και των δικαστικών αιθουσών καθώς και η εκτέλεση ποινικών αποφάσεων και επιδόσεων δικογράφων. Το πολιτικό – επιστημονικό προσωπικό θα παρέχει τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε κρίσιμους τομείς και σε ζητήματα επί εκκρεμών δικών, επικουρώντας ουσιαστικά τους δικαστές και τους εισαγγελείς στο έργο τους.

Θέσεις

  1. Στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας πολιτικού τομέα συστήνονται 170 οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.
  2. Στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας αστυνομικού τομέα συστήνονται 630 οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Ηλικία

Ορίζεται ως κατώτατο όριο ηλικίας διορισμού το δέκατο ένατο (19ο) έτος. Για το προσωπικό του αστυνομικού τομέα ορίζεται ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού το τριακοστό πέμπτο (35ο) έτος.

Πήγε Τυπογραφείο η πρώτη προκήρυξη

Για το Εθνικό Τυπογραφείο «έφυγε» σήμερα η πρώτη προκήρυξη ΑΣΕΠ, βάσει της οποίας θα προκύψει το πολιτικό προσωπικό, του κλάδου ΤΕ, στη Δικαστική Αστυνομία.

Το πολιτικό προσωπικό του κλάδου ΤΕ θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 2ΓΒ/2023, στην οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά οι επιτυχόντες του κλάδου ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Το πολιτικό προσωπικό του κλάδου ΠΕ θα προσληφθεί μέσω της προκήρυξης 3ΓΒ/2023, στην οποία θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά οι επιτυχόντες του κλάδου ΠΕ επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός αυτός θα περιέχει περίπου 4.300 θέσεις και αναμένεται να εκδοθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Το ένστολο προσωπικό, όλων των κλάδων, θα προσληφθεί με ξεχωριστή, ενιαία προκήρυξη.

Πηγές είδησης

https://www.proson.gr/ergasia/37780_dikastiki-astynomia-prolabete-mitroo-asep-pige-typografeio-i-1i-prokiryxi

https://www.aftodioikisi.gr/proslipseis/proslipseis-800-atomon-sti-dikastiki-astynomia-fek/

https://www.dnews.gr/eidhseis/theseis-ergasias/442638/dikastiki-astynomia-oli-i-apofasi-gia-tis-monimes-proslipseis-meso-asep-afksanontai-oi-theseis-allages-se-kritiria

https://www.madata.gr/epikairotita/social/897355-asep-me-treis-prokhryxeis-oi-800-proslhpseis-sth-dikastikh-astynomia.html

Πηγή εικόνας

https://workenter.gr/dikastiki-astynomia-800-monimes-proslipseis-se-oli-ti-chora-kante-egkyri-aitisi-tora-597147/

Η Ομάδα του GreekHumans