Αρχική » Προκλητική γλώσσα από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας

Προκλητική γλώσσα από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας

0 comment 619 views

Επίσκεψη στην Αδριανούπολη και στα ελληνοτουρκικά σύνορα πραγματοποίησε χτες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar.

Στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη υιοθέτησε σκληρή ρητορική προς την ελληνική πλευρά κατηγορώντας την για «επιθετικές και παράνομες δηλώσεις και ενέργειες».

Συγκεκριμένα, μίλησε για το Αιγαίο κάνοντας λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ελλάδα για δημιουργία τετελεσμένων ενώ υποστήριξε πως «οι Έλληνες ισχυρίζονται πως θέλουν ειρήνη και αποφεύγουν τη χρήση βίας. Και κατηγορούν την Τουρκία. Όμως κάνουν ότι δεν βλέπουν πως παρενοχλούν τα ερευνητικά μας πλοία στο Αιγαίο που κάνουν επιστημονικές και τεχνικές έρευνες, παρενοχλούν τα μαχητικά μας και τα μη επανδρωμένα μας αεροσκάφη τα οποία ασκούν τα καθήκοντα τους».

Επίσης, ισχυρίστηκε πως η χώρα μας προσπαθεί να μετατρέψει όλα τα ελληνοτουρκικά προβλήματα σε ζητήματα της ΕΕ και των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να τις κερδίσει με το μέρος της.

Τέλος, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα δηλώνοντας πως «Το προσφυγικό δεν είναι μόνο το δικό μας πρόβλημα και δεν πρέπει να είναι» κατηγορώντας την Ελλάδα για απάνθρωπη στάση και εγκατάλειψη σε βάρος των προσφύγων στα σύνορα.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

Ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», https://www.kathimerini.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.kathimerini.gr/politics/561478801/ellinotoyrkika-epithesi-akar-stin-ellada-vlepei-pali-provokatsies/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε