Αρχική » Η γαλανόλευκη και το ηλιοβασίλεμα

Η γαλανόλευκη και το ηλιοβασίλεμα

0 comment 598 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Μια σημαία κυματίζει με το ένδοξο γαλανόλευκο χρώμα. Είναι η σημαία στον αύλειο χώρο μιας μικρής εκκλησίας με λουλούδια, τον Ιερό Ναό των Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου, Καλαμαριάς. Θα έλεγε κανείς γι’ αυτή την εκκλησία ότι είναι μία νύφη με άνθη στην αγκαλιά της που τη βλέπουν οι διαβάτες και σπεύδουν να της ευχηθούν.

Έτσι, λοιπόν, κάθε πιστός μπορεί να επισκεφτεί αυτό το εξωκλήσι, με τον πρόσχαρο και φιλόξενο ιερέα, πριν ή μετά τον περίπατο ή τη σωματική του άσκηση, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα. Έναν αγαπημένο προορισμό, μέσα στη φύση που μετά την καραντίνα πήρε ζωή. Επιπλέον, αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να τελέσουν το μυστήριο του γάμου τους ή τη βάπτιση του παιδιού τους σε αυτό το παρεκκλήσι, που μέσα από την απλότητά του πηγάζει μια ουσιαστική ομορφιά, η οποία απέχει από τη ματαιοδοξία του σύγχρονου κόσμου. Άλλοι πάλι, επιλέγουν τον ευρύτερο χώρο του στρατοπέδου για αναψυχή, κάνοντας πικνίκ, για παιχνίδι ή άθληση, σε μέρες που το επιτρέπουν, όπως Πρωτομαγιά, καθαρά Δευτέρα κι όχι μόνο.

Τέλος, γύρω από το εκκλησάκι υπάρχει το Άλσος των αγνοουμένων, από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974. Αν ρωτήσει κάποιος τα δέντρα, θα του απαντήσουν ότι «η Καλαμαριά πάντα θρηνεί και τιμά τους ανθρώπους που το 1974 υπερασπίστηκαν με ψυχή την ελευθερία της Κύπρου από την τουρκική εισβολή».

Δείτε σχετικές φωτογραφίες παρακάτω

Μια Κυριακή στην Καλαμαριά

Απογευματινά χρώματα στο δρόμο για τη Νέα Κρήνη

Φωτογραφία: Αριστείδης Ρούνης

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/

Πριν Φύγετε