Αρχική » Δεν φτάνει μόνο η πίστη – Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Δεν φτάνει μόνο η πίστη – Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

0 comment 279 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στις ιεραποστολικές επιστολές του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, τόμος Β’ με τίτλο «Δεν φτάνει μόνο η πίστη».

«Λέτε ότι πιστεύετε στον Θεό και το θεωρείτε αρκετό. «Και τα δαιμόνια πιστεύουσι και φρίσσουσι» (Ιακ. 2,19). Εσείς ως άνθρωπος πρέπει να έχετε κάτι περισσότερο. Ας πούμε, σας οφείλει κάποιος πέντε διαφορετικά πράγματα, και σας επιστρέφει μόνο το ένα, δεν θα θυμώσετε; Και από εσάς ο Δημιουργός ζητά πέντε πράγματα, ενώ εσείς του προσφέρετε μόνο το ένα. Αυτά τα πέντε πράγματα είναι τα εξής: Η πίστη στον Θεό, η γνώση της αγάπης του Θεού, η γνώση της θέλησης του Θεού, η γνώση της ενέργειας του Θεού, η γνώση της κρίσης του Θεού.

Στην πίστη στον Θεό μπορούσατε να φθάσετε όπως θα έφθανε ένας οποιοσδήποτε παγανιστής, παρατηρώντας τη φύση, και συμπεραίνοντας ότι η ύλη προϋποθέτει και Δημιουργό. Όμως όλα τα άλλα ο παγανιστής δεν μπορεί να τα γνωρίσει χωρίς το Ευαγγέλιο του Χριστού…

Δεν φτάνει, λοιπόν, μόνο η πίστη στον Θεό, αλλά είναι απαραίτητα και όλα τα άλλα που ο Σωτήρας του κόσμου ανήγγειλε στους ανθρώπους και ζήτησε απ’ αυτούς. Αφού εάν ήταν αρκετό μόνο εκείνο που η φύση μας υπαινίσσεται, και που εσείς θεωρείτε αρκετό, τότε και ο ερχομός του Υιού του Θεού στον κόσμο θα ήταν άχρηστος, και τα πάθη Του στον σταυρό ανόητα. Γι’ αυτό βιαστείτε, μέχρι να έρθει ο θάνατος, να ντύσετε τον νεκρό σκελετό της πίστης σας με σάρκα και ζωή.»

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Πηγή πληροφόρησης

https://www.politeianet.gr/books/9789606719356-agios-nikolaos-belimirobits-en-plo-den-ftanei-mono-i-pisti-150889

Πηγή φωτογραφίας

https://melissabooks.gr/k-bl-00078.html

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε