Αρχική » Είναι τελικά ghetto ο Εύοσμος;

Είναι τελικά ghetto ο Εύοσμος;

0 comment 15 views

Ο Εύοσμος είναι περιοχή της Θεσσαλονίκης και ανήκει στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 79.221 κατοίκους και του δήμου συνολικά σε 105.426. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Θεσσαλονίκης, μετά το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τελικά είναι ghetto ο Εύοσμος ή είναι ασφαλής για νέους και παιδιά;

Στο ερώτημα αυτό απαντάει ο αρμόδιος της δημοτικής αστυνομίας, κ. Αΐβαζίδης Βασίλης Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, ο οποίος δήλωσε στην «Κ» ότι: «το τελευταίο διάστημα υπάρχει εγκληματικότητα σε ηλικίες μεταξύ 14-25 ετών. Η υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας συνεργάζεται με τα Α.Τ. Ευόσμου διαρκώς, αλλά τις νυχτερινές ώρες παρατηρείται αύξηση λόγω ότι η δημοτική αστυνομία κλείνει στις 23:00 το βράδυ».

«Φρούριο» ο Εύοσμος

«Ωστόσο υπάρχει φρούρηση και γίνονται εντατικοί έλεγχοι και στους πεζούς και στους οδηγούς από Ο.Π.Κ.Ε, ΔΙΑΣ αλλά και την ΕΛΛ.ΑΣ, σε όλο τον δήμο του Κορδελιού-Ευόσμου και δεν πρόκειται να σταματήσουν» όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Μέτρα για το bulling

Για τα φαινόμενα του ενδοσχολικού εκφοβισμού ο αντιδήμαρχος γνωστοποίησε πως υπάρχει αύξηση. «Το bulling στα σχολεία δυστυχώς έχει αυξηθεί, αλλά γίνονται ενημερώσεις και στους μαθητές και στους κηδεμόνες τους».

Ακραία Σκηνικά «Φαινόμενα»

«Η δημοτική αστυνομία έγραψε κλήση σε ένα Ι.Χ όχημα με αποτέλεσμα να έρθουν με αλυσίδες έξω από το κτήριο της Δημοτικής Αστυνομίας και να τραμπουκίζουν. Αμέσως η Υπηρεσία κάλεσε την αστυνομία και επιλήφθηκε το θέμα».

Μείωση ή αύξηση;

«Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μείωση στην εγκληματικότητα στους νέους σχεδόν 30% αλλά δεν είναι αρκετό, υπάρχουν άτομα στην πλατεία του Κορδελιού αλλά και του Ευόσμου που λειτουργούν σαν συμμορίες που επιδιώκουν να λύνουν τις διαφορές τους στα στενά. Όμως με την άψογη συνεργασία της δημοτικής αστυνομίας με το Α.Τ Ευόσμου, τέτοια είδους απαράδεκτα γεγονότα λήγουν αμέσως». Τέλος όπως τόνισε ο κ. Αΐβαζίδης πιστεύει ότι όσο περισσότερη αστυνόμευση υπάρχει τόσο λιγότερη εγκληματικότητα αλλά και φόβος θα υπάρχει.

Πηγή είδησης – εικόνας

https://www.paraskhnio.gr/2024/09/27/einai-telika-ghetto-o-evosmos/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε