Αρχική » Ναύπλιο – προορισμός για όλους

Ναύπλιο – προορισμός για όλους

0 comment 401 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Καλώς ορίσατε στο Ναύπλιο! Δεν απαιτούνται συστάσεις για αυτή την τόσο γνωστή πόλη της Ελλάδας. Ναι, μπορεί να μην είναι καν στις τοπ δέκα πόλεις της χώρας με το μεγαλύτερο πληθυσμό. Ωστόσο, διαθέτει φήμη πανελλαδικά.

Το Ναύπλιο βρίσκεται στην Αργολίδα στην Πελοπόννησο. Είναι μια παραλιακή πόλη. Αποτελεί ένα προορισμό για όλους, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει οτιδήποτε ζητήσει ένας απαιτητικός επισκέπτης. Συνδυάζοντας την ιστορία με το σήμερα, το Ναύπλιο είναι το «σήμα κατατεθέν» της χώρας. Αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, μετά την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Εκεί λειτούργησε η πρώτη Βουλή. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Παλαμήδι, μπορείτε να περάσετε απέναντι στο Μπούρτζι. Όσον αφορά στο σήμερα, σύγχρονα καφέ και εστιατόρια υφίστανται στην πόλη. Στην περιοχή διοργανώνονται ακόμα αγώνες δρόμου. Αξίζει μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης.

Κλείνοντας, επισημαίνεται ότι το Ναύπλιο αποτελεί έναν προορισμό διακοπών σε κάθε εποχή. Είναι το ορμητήριο για την Επίδαυρο, τις πανέμορφες παραλίες της ευρύτερης περιοχής. Βέβαια, είναι η πόλη που διαθέτει περισσότερη ιστορία από αυτή που μπορεί να αντέξει. Το ταξίδι στην πόλη συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες παρακάτω

Το λαμπύρισμα στη θάλασσα

Μια ημέρα στο Λιμένι

Φωτογραφία: Γιώργος Πραμαγγιούλης

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/

Πριν Φύγετε