Αρχική » Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας η χρησιμότητα της γλώσσας

Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας η χρησιμότητα της γλώσσας

0 comment 713 views

Παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας σήμερα! Πόσο καλά ξέρουμε τη γλώσσα μας; Πόσο ενδιαφερόμαστε γι’ αυτήν και για την ποιοτική εκμάθηση της;

Κατ’ αρχήν, η ελληνική είναι μία από τις λίγες γλώσσες που έχει εξελικτική συνέχεια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Και η χετιτική γλώσσα είναι μία από τις αρχαιότερες του κόσμου που υπάρχει ακόμα και σήμερα, αλλά μόνο σε προφορικό επίπεδο. Ήδη από την αρχαιότητα, αλλά και μετά, στο Βυζάντιο, η ελληνική χρησιμοποιείται ως εμπορική γλώσσα, lingua franca.

Τη σημερινή εποχή όμως, η ελληνική γλώσσα δεν διαδίδεται και φαίνεται ότι έχει ακολουθήσει μία πορεία φθοράς. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι Έλληνες συγγραφείς και κειμενογράφοι, ωστόσο η ελληνική βιώνει κι αυτή πολλές μεταβολές και δυσκολίες στην καλλιέργεια της και την εξελικτική πορεία της. Χρειάζεται να διδάξουμε εξελικτικά την ελληνική γλώσσα, τονίζοντας τόσο τις ομοιότητες όσο και τις διαφορές με την καθομιλουμένη ελληνική. Οφείλουμε να διατηρήσουμε την ιστορική ορθογραφία και να την μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές. Η ελληνική είναι μία γλώσσα που έχει μεταδώσει Πολλά στοιχεία της σε πολλές άλλες γλώσσες του κόσμου. Ας φροντίσουμε να την μάθουμε σωστά και να την διαδώσουμε.

Προτεινόμενος τόπος διάδοσης η Μελβούρνη της μακρινής Αυστραλίας. Ο ελληνισμός της Μελβούρνης όσο μπορεί ομιλεί την ελληνική γλώσσα, μια γλώσσα με την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Είναι η γλώσσα, με την αποδεδειγμένη γραπτή ιστορία 34 αιώνων.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ

https://greekhumans.com/2021/11/20/o-ellinismos-xiliometra-makria-apo-tin-ellada/

1η δημοσίευση

http://acwa.info/2-athena-malapani/122-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82.html?fbclid=IwAR2n6DFF8ZrQIwI-hnRHd_56S-WMx6X023-aHkTlcnDhhBBeT31Nf_-yNEI

Πηγή εικόνας

https://ellim.schools.ac.cy/index.php/el/

Αθηνά Μαλαπάνη

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε