Αρχική » Βενετία – στην κορυφή της Αδριατικής

Βενετία – στην κορυφή της Αδριατικής

0 comment 712 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Συνεχίζοντας το «ταξίδι» στην επιστήμη της Ανθρωπογεωγραφίας, επόμενος σταθμός μας η πόλη της Βενετίας.

Μια από τις πιο γνωστές πόλεις στον κόσμο

Έχει καταναλωθεί μεγάλη ποσότητα μελανιού για αυτή την πόλη. Ακόμα, έχουν γραφτεί εκατομμύρια γραμμές κειμένων για την πόλη – επίκεντρο πολιτισμού. Είναι γεγονός ότι πληθώρα κόσμου έχει καταφθάσει εκεί για να θαυμάσει τη γεωγραφική ομορφιά της και όχι μόνο αυτή. Μια πόλη φημισμένη για τις τέχνες και τα γράμματα, προσελκύει τουρίστες από όλο τον πλανήτη.

Γεωγραφική θέση

Κτισμένη στην κορυφή της Αδριατικής, η πόλη διαθέτει εύκολη προσέγγιση από κάθε χώρα της Ευρώπης. Αυτό διότι, η γεωγραφία της είναι ιδανική. Έτσι, τίθεται το ερώτημα σε ποια μεριά της Ευρώπης ανήκει. Πολλοί θα μπορούσαν να πουν πως βρίσκεται στη νότια Ευρώπη. Ο λόγος είναι ότι η Ιταλία ανήκει στις χώρες της νότιας Ευρώπης. Ωστόσο, η γεωγραφική θέση της Ιταλίας είναι τέτοια που δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό. Η Βενετία είναι κοντά στη Σλοβενία, η οποία ισορροπεί μεταξύ Βαλκανίων και Κεντρικής Ευρώπης. Επιπλέον, είναι τοποθετημένη πολύ κοντά στην Αυστρία και το Μόναχο της Γερμανίας. Άρα, η θέση της Βενετίας είναι στο επίκεντρο της Ευρώπης και φυσικά όχι με τη στενή έννοια του όρου, αλλά με τη διευρυμένη σημασία του.

Μία κοσμοπολίτικη περιοχή

Η πόλη περιβάλλεται από την τεράστια Λιμνοθάλασσα της Βενετίας με περισσότερα από 100 μικρά νησιά. Είναι μια γοητευτική τοποθεσία που μαγεύει τους επισκέπτες. Είναι ονειρική και ρομαντική με μια ιδέα μυστηρίου και δράματος. Η ζωή εκτυλίσσεται γύρω από το Μεγάλο Κανάλι, με τους γονδολιέρηδες να τραγουδούν για τους επιβάτες που μεταφέρουν. Κατά μήκος των ελικοειδών δρόμων θα βρείτε κομψά καταστήματα και φυσικά αναγεννησιακά παλάτια και γοτθικές εκκλησίες. Επομένως, στη Βενετία ο επισκέπτης θα «συναντηθεί» με αρκετές εποχές της Ιστορίας. Σε όλα αυτά η θέση της πόλης στην κορυφή της Αδριατικής θα έχει εξέχουσα σημασία.

Περισσότερα για την Ανθρωπογεωγραφία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

https://greekhumans.com/2021/10/24/h-mageia-ths-anthropogewgrafias/

Πηγή πληροφόρησης

tripadvisor.com.gr

Φωτογραφία: Νεκτάριος Σαχπαζίδης

https://instagram.com/sachpazidis_photography?igshid=YmMyMTA2M2Y=

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/

Πριν Φύγετε