Αρχική » Το Φθινόπωρο – Η αρχή για νέα ξεκινήματα

Το Φθινόπωρο – Η αρχή για νέα ξεκινήματα

0 comment 472 views

Της Ιωάννας Καλαβρή*

Είναι αλήθεια – το Φθινόπωρο ίσως είναι η αρχή του χρόνου- για να μπορέσουμε να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να ξεκινήσουμε κάποια άλλα, να βάλλουμε τις βάσεις για να έχουμε μια δημιουργική νέα ακαδημαϊκή, σχολική και εργατική χρονιά. Όλοι μπαίνουν σε μια τάξη από τις τρέλες και την ανεμελιά του καλοκαιριού και ξεκινάει μια περίοδος εκκίνησης – επαναπροσδιορισμού, επιστροφής στα γνώριμα μοτίβα του χειμώνα, στους ζεστούς καφέδες και στη ρύθμιση της θέρμανσης που μας περιμένει.

Κι αν είναι το Φθινόπωρο η ευκαιρία για να οργανωθούμε ξανά- τί μπορούμε να κάνουμε για αυτή τη γλυκιά νοσταλγία που μας πιάνει όταν πιάνουν τα πρώτα κρύα και απομένουμε στο σπίτι με τα ζεστά ροφήματα και τις ταινίες, αγκαλιασμένοι με τον καναπέ; Κάθε φορά οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά τον χειμώνα που έρχεται και να ονειρευόμαστε τί είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στη νέα σεζόν, ακαδημαϊκά, προσωπικά, επαγγελματικά. Και να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα σαν άνθρωποι, μέσα σε αυτό το σύστημα που ζούμε, για να πετύχουμε, να προσφέρουμε και να ζήσουμε αρμονικά με τους γύρω μας.

Τα Φθινόπωρα είναι πάντα αρχή για νέα ξεκινήματα, νέα ζωή, νέα αρχή- μόνο αν το δεις έτσι, κι αν δεν αφήσεις το κρύο του καιρού να μπει στην καρδιά σου, κι αντί για αυτό, την ανοίξεις και αφήσεις κάθε όμορφη σκέψη για νέα ξεκινήματα να εντρυφήσει μέσα σου, να σε παρακινήσει να αγωνιστείς ξανά, για αυτά που θες να πετύχεις σαν άνθρωπος, για όλα αυτά που θες στη ζωή σου. Ας τα κάνουμε τα Φθινόπωρα νέα αρχή κι ας πιστέψουμε στη μαγεία των νέων ξεκινημάτων κι ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το καταφέρουμε!

Πηγή φωτογραφίας

patrasevents.gr

Βιογραφικό συντάκτριας

* https://greekhumans.com/2021/11/19/h-iwanna-kalavrh-syntaktria-sto-greekhumans

Πριν Φύγετε