Αρχική » Συνέντευξη του Λουκασένκο στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας

Συνέντευξη του Λουκασένκο στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας

0 comment 546 views

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, παραχώρησε χτες συνέντευξη στη κρατική τηλεόραση της Τουρκίας. Στη συνέντευξη συζητήθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις των κρατών της Λευκορωσίας και της Τουρκίας και κατά συνέπεια οι φιλικές σχέσεις των δύο προέδρων. Ο Λουκασένκο δήλωσε: «Δεν υπάρχουν προβλήματα στους διεθνείς οργανισμούς. Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Η Τουρκία είναι ένα από τα πιο φιλικά κράτη για τη Λευκορωσία. Ομοίως, υποστηρίζουμε την Τουρκία. Τέτοιες φιλικές σχέσεις με το τουρκικό κράτος και τον τουρκικό λαό είναι πολύ σημαντικές για εμάς».

Μάλιστα, έκανε λόγο για «στάση αρχών» από μέρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας την «επιτυχημένη» συνεργασία των δύο χωρών στους διεθνείς οργανισμούς και την απώλεια διαφωνιών μεταξύ τους. Τέλος, έγινε μια αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα καθώς και αναφορά στην «πρωτοκαθεδρία» της Τουρκίας στον Μουσουλμανικό κόσμο.

Σχόλιο

Είναι γεγονός ότι η Λευκορωσία έχει χαρακτηριστεί ως το τελευταίο προπύργιο της αυταρχικότητας και της καταστολής στη Δύση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Λουκασένκο επιδιώκει στενή συνεργασία με τον Τουρκία. Αν ψάξει κανείς βαθύτερα θα εντοπίσει αρκετά κοινά μεταξύ Λευκορωσίας και Τουρκίας. Αμφότερα τα κράτη επενδύουν διαχρονικά πάνω στην στέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη καταπίεση σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, αμφότερα τα κυβερνώντα πολιτικά κόμματα των δυο χωρών επιδίωξαν να νοθεύσουν τις κοινοβουλευτικές εκλογές και το έφεραν εις πέρας. Τέλος, αμφότερα διατηρούν μια στείρα αντίληψη για τη συμπεριφορά στους διεθνείς οργανισμούς, με χαρακτηριστικότερο γνώρισμα εκείνο της λειτουργίας στα όρια της παρατυπίας και εν δυνάμει της παραβίασης. Εξ’ ου και η δήλωση Λουκασένκο για τη φιλία στα διεθνή δρώμενα.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

kathimerini.gr

Ολόκληρη η είδηση εδώ

kathimerini.gr

Σχόλιο: Βασίλης Τσιαπάλας

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε