Αρχική » Συνέντευξη με την κ. Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Συνέντευξη με την κ. Βούλα Παπατσιφλικιώτη

0 comment 774 views

Η κα Βούλα Παπατσιφλικιώτη, συγγραφέας – δημοσιογράφος – παιδαγωγός- θεραπεύτρια λόγου, μιλάει από καρδιάς στο GreekHumans.

Διαβάστε παρακάτω, αναλυτικά τη συνέντευξη, που μας παραχώρησε, απαντώντας στις ερωτήσεις μας για θέματα σχετικά με την ενασχόληση της, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα μαςμε ιδιαίτερη χαρά.

κ. Παπατσιφλικιώτη, καλωσήρθατε στον διαδικτυακό χώρο του Greekhumans!

Συγγραφή έργων

Πρόσφατα μέσω της σελίδας μας, αλλά και από άλλους διαδικτυακούς τόπους προτείνεται το «πνευματικό σας τέκνο» για νεαρούς αναγνώστες με τίτλο «Μάθε το φόβο να νικάς». Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παραμύθι. Καταρχήν, για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή;

Ήμουν πάντα λάτρης των βιβλίων, αλλά ποτέ μου δεν φανταζόμουν ότι θα ακολουθούσα αυτό το μονοπάτι. Την ενασχόλησή μου με τη συγγραφή, τη χρωστάω στον αδερφό μου. Μου είχε πει κάποια στιγμή να μην αφήνω τις σκέψεις μου να χάνονται και να τις καταγράφω κάπου. Έτσι ξεκίνησα τις απόψεις, τα όνειρα και τις σκέψεις μου να τα κάνω λέξεις πάνω στο χαρτί και νοητά καραβάκια γεμάτα ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο!

Είναι γνωστό ότι κάποια επαγγέλματα αποτελούν λειτούργημα. Αυτό αποδεικνύεται και στη δικιά σας περίπτωση, όπου επιλέγετε να συγγράψετε για πολύ μικρούς αναγνώστες, για παιδιά παραμύθια και να να περάσετε μηνύματα, όπως αυτό της νίκης του φόβου. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να επικεντρωθείτε σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα;

Σαν βρεφονηπιοκόμος σέβομαι την παιδική λογοτεχνία. Η είσοδός μου στο μαγικό κόσμο της συγγραφής παιδικού βιβλίου με την συγγραφή του πρώτου μου παιδικού βιβλίου. Όταν ετοίμαζα ένα άρθρο για την εφημερίδα της Αυστραλίας, με την οποία συνεργάζομαι, σκέφτηκα ότι το καλύτερο μέσο για να περάσεις τα μηνύματα που θες στα μικρά παιδιά είναι μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου. Μέσα από το παραμύθι, την διασκέδαση και την φαντασία μπορείς να περάσεις «ανώδυνα» μηνύματα στους μικρούς μας αναγνώστες. Ακόμα και ένα παιδικό χαμόγελο να προκαλέσει το έργο μου νιώθω νικήτρια αυτής της προσπάθειας!

Η τέχνη στο διαδίκτυο

Εκτός από τη δημιουργική γραφή σας «συναντούμε» επιπλέον στην καλλιτεχνική στέγη που διατηρείτε με την ονομασία «duende-art». Ποια η σχέση σας με την τέχνη και ποιο το έναυσμα για τη δημιουργία αυτού του ιστοτόπου;

Οι Τέχνες γενικότερα είναι ο φάρος του Πολιτισμού μας.

Το “DuendeArt” είναι ένας χώρος όπου μπορούμε να γνωρίσουμε τον θησαυρό της χώρας μας, τις αξιόλογες προσωπικότητες από τον κόσμο της υποκριτικής, της μουσικής, των εικαστικών κ.α. και τις υπέροχες δουλειές τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο αυτό τον κόσμο που σχεδόν τέσσερα χρόνια με έχει εμπιστευτεί!

Κλείνοντας και καθώς επίσης το 2021 φτάνει στο τέλος του, τι προσμένετε από το νέο σωτήριο έτος 2022;

Υγεία, όμορφες και δημιουργικές στιγμές!

Το 2022 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες. Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

Για το GreekHumans

Αριστείδης Ρούνης, Ιδρυτής και αρχισυντάκτης

Πριν Φύγετε