Αρχική » Σαράντη Βοιωτίας: ένα ονειρεμένο παραθαλάσσιο μέρος

Σαράντη Βοιωτίας: ένα ονειρεμένο παραθαλάσσιο μέρος

0 comment 1,2K views

Της Αναστασίας Σταυράκη*

Μεταφερόμενοι στη Βοιωτία, συναντάμε ένα παραθαλάσσιο μέρος, το Σαράντη Βοιωτίας. Το Σαράντη είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο μέρος του Νομού Βοιωτίας, και ανήκει διοικητικά στο Δήμο Θηβών. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν, το Σαράντη Βοιωτίας, ένα ονειρεμένο παραθαλάσσιο μέρος.

Το «ψαροχώρι»

Είναι γνωστό και ως «ψαροχώρι», από ντόπιους του παραθαλάσσιου οικισμού και από πολλούς κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Βοιωτίας, επειδή οι περισσότεροι έχουν ως καθημερινή τους δραστηριότητα το ψάρεμα και ο τόπος αυτός διαθέτει τις ωραιότερες ψαροταβέρνες της εν λόγω Π.Ε με φρέσκο ψάρι μπροστά στη θάλασσα. Οι κάτοικοι του είναι περίπου 150 το χειμώνα, όμως το καλοκαίρι σφύζει από ζωή καθώς πολλές οικογένειες από τα γύρω χωριά και τη Θήβα το επισκέπτονται τακτικά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν όχι είναι η βασική τους εξόρμηση κάθε Σαββατοκύριακο.

Είναι ένας επίγειος παραθαλάσσιος παράδεισος που απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Ενδείκνυται ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή. Για εκείνους που έχουν χρόνο και θέλουν να μείνουν περισσότερο στο μαγικό αυτό μέρος, το Σαράντη διαθέτει μοντέρνα ενοικιαζόμενα δωμάτια! Οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς το Σαράντη είναι αμέτρητοι! Ο κυριότερος λόγος είναι επειδή συνδυάζει βουνό και θάλασσα! Είναι σαν πίνακας ζωγραφικής εναρμονισμένος με τα χρώματα της φύσης. Με θέα καταπράσινα ψηλά βουνά και μονοπάτια με πεζοπορικό ενδιαφέρον, καθιστά το Σαράντη ιδανικό προορισμό για λάτρεις της θάλασσας και του βουνού. Τα βραχώδη μονοπάτια που βρίσκονται στις δύο πλευρές περιμετρικά της θάλασσας, ένα από την μία άκρη της και ένα από την άλλη, οδηγούν από την ακτή στο τελείωμα των δύο ακρών του βουνού. Απαραίτητος εξοπλισμός καλά αθλητικά παπούτσια, διάθεση για εξερεύνηση, αργά και σταθερά βήματα.

Δραστηριότητες στη θάλασσα

Όπως είναι αναμενόμενο μπορεί κανείς στη θάλασσα να επιχειρήσει να ασχοληθεί με δραστηριότητες. Μια από τις ωραιότερες δραστηριότητες είναι η ενοικίαση Kayak από τοπική ομάδα που διοργανώνει το θαλάσσιο αυτό σπορ. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης θαλάσσιου ποδήλατου για βουτιές ακόμη στα πιο βαθιά σημεία του Κορινθιακού κόλπου. Οι δραστηριότητες του μέρους αυτού είναι μοναδικές κατά την θερινή περίοδο. Συναυλίες, events και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε έναν πλακόστρωτο δρόμο του οικισμού. Αμέτρητοι θεατές δίνουν κάθε χρόνο το παρόν στις εκδηλώσεις!

Ο δρόμος με τα μαγαζιά που αποτελούν μια μεγάλη ευθεία βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα. Υπάρχουν καφετέριες-μπαρ, ψαροταβέρνες και μια πιτσαρία. Αυτό είναι το ένα κομμάτι του. Το υπόλοιπο μέρος συνεχίζεται διασχίζοντας κανείς έναν ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στην άλλη πλευρά της παραλίας. Εκεί μπορεί να βρει ένα μοντέρνο beach bar και ειδικό χώρο για κάμπινγκ. Το γραφικότερο σημείο είναι το λιμανάκι  με τις ψαρόβαρκες να επιπλέουν στη θάλασσα και η πανοραμική θέα ολόκληρου του μέρους συνδυάζει μια ρομαντική και ήρεμη διάθεση.

Φωτογραφία: Αναστασία Σταυράκη

Βιογραφικό συντάκτριας

https://greekhumans.com/2022/01/14/h-anastasia-stavraki-syntaktria-sto-greekhumans/

 

Πριν Φύγετε