Αρχική » Νεκρή με μαχαιριές η Ολυμπιονίκης Agnes Tirop

Νεκρή με μαχαιριές η Ολυμπιονίκης Agnes Tirop

0 comment 872 views

Νεκρή με μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα βρέθηκε η Ολυμπιονίκης, Agnes Tirop. Ύποπτος για το θάνατό της, ο σύντροφός της. Συνελήφθη και ανακρίνεται ο ίδιος ως κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της. Η χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των 10 km βρέθηκε μαχαιρωμένη στο σπίτι της.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η Ομοσπονδία Στίβου αναφέρει μεταξύ άλλων την απώλεια ενός «κοσμήματος» του αθλητισμού για την Κένυα, μιας ανερχόμενης αθλήτριας που μόλις τον περασμένο μήνα έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ των 10 km με επίδοση 30:01 στη Γερμανία. Η πρωταθλήτρια της Κένυας είχε δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό και ήταν η δεύτερη νεότερη κάτοχος μεταλλίου στο επίπεδό της.

Σχόλιο

Ο Niccolò Machiavelli αναφέρει ότι ένας επιτυχημένος ηγεμόνας οφείλει να χειραγωγεί τους νόμους και να διαμορφώνει τα γεγονότα σύμφωνα με τα σχέδιά του. Ο ηγεμόνας του Machiavelli είναι ανεξάρτητος ηθικής. Οφείλει να εμπνέει ηθική στους ανθρώπους αλλά και να διενεργεί ανήθικα στο σωστό χρόνο, εξαπατώντας και ασκώντας ωμή βία. Η εξουσία που ασκεί ο άνδρας στη γυναίκα έχει βαθιές ιστορικές καταβολές. Είναι ανεξάρτητη από τις διαφορετικές κουλτούρες, από τις κοινωνικές και οικονομικές συνιστώσες.

Η κακοποίηση των γυναικών δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αποτελεί μια παθογένεια της κοινωνίας. Οι Διεθνείς συμβάσεις αναγνωρίζουν τη βία κατά των γυναικών ως διάκριση που εμποδίζει τη γυναίκα να εκφράζει την προσωπικότητά της, την πνευματική της διαύγεια και την οικονομική της δυνατότητα. Οι κοινωνικές αντιλήψεις, ίσως η παγιωμένη αντρική συμπεριφορά ή ακόμη και ο τρόπος διαπαιδαγώγησης της γυναίκας είναι ορισμένες από τις αιτίες που οι γυναίκες δεν καταγγέλλουν την κακοποίησή τους.

Η κακοποίηση μπορεί να έχει μορφή ψυχολογικής πίεσης, κοινωνικού περιορισμού, οικονομικής εκμετάλλευσης ή οικονομικής εξάντλησης της γυναίκας. Ο κοινωνικός διασυρμός του καταγγελθέντος περιστατικού δύναται να στιγματίσει την κοινωνική εικόνα της γυναίκας και της οικογένειάς της πολύ περισσότερο στην περίπτωση που το θύμα ή ο θύτης είναι δημόσια πρόσωπα. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι το θύμα βρίσκεται σε θέση να διαχειριστεί μια καθημερινότητα βίας φοβούμενη ότι με την αντίδρασή της θα κλιμακωθεί σε ανεξέλεγκτο επίπεδο. Οι συνθήκες αυτές καταστέλλουν την αυτοεικόνα της γυναίκας, την προσωπικότητά της, την ελευθερία της και οδηγούν στην κατάθλιψη. Για το λόγο αυτό φοβάται να παραδεχθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να δεχθεί βοήθεια.

Πηγές είδησης

https://twitter.com/athletics_kenya

amna.gr

Πηγή φωτογραφίας

amna.gr

Ολόκληρη η είδηση εδώ

Amna

Σχόλιο: Καλλιόπη Τσίνα

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε