Αρχική » Μια εξαιρετική εκδήλωση στην Καλαμαριά

Μια εξαιρετική εκδήλωση στην Καλαμαριά

0 comment 928 views

Σήμερα Σάββατο 14 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου «Εθνομάρτυρες του Πόντου». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά. Το νέο μνημείο τοποθετήθηκε κοντά στο μνημείο του ήρωα Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία και άρτιο τρόπο από την Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη  Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς . Ο δημιουργός του έργου είναι ο γλύπτης κ. Γεώργιος Κικώτης.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος επισήμανε πως το μνημείο περιγράφει τον ξεριζωμό του Πόντου. Επιπλέον, τόνισε ότι Πόντιοι θυσιάστηκαν για τους Μακεδόνες κι αντιστρόφως. Τέλος, παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι δημοτικές αρχές κι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επισημαίνεται ότι η χρονική στιγμή πραγματοποίησης της εκδήλωσης ήταν εύστοχη. Αυτό, διότι στις 19 Μαΐου 2022, ο Ελληνισμός τιμά τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Πληροφορίες για το σύλλογο μπορείτε να δείτε εδώ

Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς

https://www.facebook.com/groups/49019357474

Φωτογραφίες: Αριστείδης Ρούνης

Αριστείδης Ρούνης

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε