Αρχική » Μια δεύτερη Ελλάδα στην Ουρουγουάη
ΌΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Μια δεύτερη Ελλάδα στην Ουρουγουάη

0 comment 330 views

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι στην Ελλάδα σταδιακά γίνεται κατανοητό ότι εκτός των συνόρων υπάρχει μια δεύτερη Ελλάδα. Μια Ελλάδα των ομογενών, που διατηρούν ακμαία την ελληνικότητά τους, που αγαπούν την πατρίδα και που μπορούν να προσφέρουν σε αυτήν. Ιδιαίτερα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, όπου παράλληλα με τις παγκόσμιες αναταράξεις, αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα και τις ευθείες απειλές εναντίον της κυριαρχίας μας, η ομογένεια μπορεί να επιτελέσει και επιτελεί σπουδαίο έργο, για την πληροφόρηση της διεθνούς κοινής γνώμης και των κυβερνήσεων των χωρών που διαμένει».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην ομιλία που απηύθυνε κατά τη λήξη της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Μητροπόλεως Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής, στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.

Ο κ. Χαρακόπουλος βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, ενώ στην Συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές κ.κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, Μαρία Κεφάλα και Δημήτρης Βαγιωνάς, ο Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, καθώς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής κ. Ιάσων Πιπίνης.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://www.hellenicparliament.gr/

Ολόκληρη η είδηση εδώ

hellenicparliament.gr

Η ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε