Αρχική » Κέρκυρα – το νησί των Φαιάκων

Κέρκυρα – το νησί των Φαιάκων

0 comment 682 views

Της Αναστασίας Σταυράκη*

Ταξιδεύοντας ο νους στα Ιόνια νησιά, συναντά την πολυαγαπημένη Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα είναι το βορειότερο μεγάλο νησί του Ιονίου πελάγους και ανήκει στα Επτάνησα. Έχει έκταση 592 τ. χλμ και πληθυσμό 104.371 κατοίκους. Είναι γνωστή επίσης και ως το νησί των Φαιάκων καθώς σύμφωνα με την «Οδύσσεια» του Ομήρου, ο Οδυσσέας βρίσκει καταφύγιο στην Σχερία δηλαδή τη σημερινή Κέρκυρα και με τη βοήθεια της Θεάς Αθηνάς, γλιτώνει από την οργή του Ποσειδώνα. Έτσι, το νησί αποκτά φήμη για την φιλοξενία του από τα αρχαία χρόνια.

Η Κέρκυρα είναι ξακουστή για την ομορφιά των φυσικών τοπίων της, όπως τα καταπράσινα βουνά της και τις καταγάλανες ακτές της, την ιστορία της, τα έθιμα της, τις φιλαρμονικές ορχήστρες της, την αρχιτεκτονική της, την γαστρονομία της και για πολλούς ακόμη λόγους. Έτσι, το νησί προσελκύει τουρίστες όλο τον χρόνο. Είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους τουρίστες!

Η πόλη της Κέρκυρας φημίζεται για την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της, η οποία είναι επηρεασμένη από Βενετικές και Αγγλικές επιρροές, καθώς υπήρξαν από τους κυριότερους κατακτητές του νησιού. Περπατώντας κανείς στα γραφικά σοκάκια της πόλης, απολαμβάνει την θέα των παλιών νεοκλασικών αρχοντικών όπου κουβαλούν ιστορία αιώνων επάνω στους