Αρχική » Επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Ήπειρο – του Δρ Κωνσταντίνου Παπαδάκη

Επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Ήπειρο – του Δρ Κωνσταντίνου Παπαδάκη

0 comment 289 views

Σήμερα διεξάγεται η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Ήπειρο. Παρακάτω παρατίθεται το σχόλιο του Δρ Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης με εξειδίκευση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κ. Κωνσταντίνου Παπαδάκη:

«Επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Ήπειρο μετά από 31 χρόνια. Η Ελλάδα σέβεται πλήρως και στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Αλβανίας, δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν αλλά ζητάει τον σεβασμό της ελληνικής μειονότητας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Στον αντίποδα η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει ένα μουσουλμανικό τόξο στα Βαλκάνια (σσ: με την Αλβανία ως τμήμα του) προκειμένου να περικυκλώσει την Ελλάδα. Η Αλβανία ανήκει στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και επουδενί δεν θα μετατραπεί σε νεοθωμανικό βιλαέτι, η Ελλάδα έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη την πρόθεση της να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, το μόνο που χρειάζεται είναι η σύγκλιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Οι σημαίες του απανταχού Ελληνισμού ψηλά παντού και πάντα!»

Επιπλέον, να τονιστεί, καθώς συχνά υπάρχουν παρερμηνείες, πως η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί εθνική μειονότητα, ενώ στην Ελλάδα η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική μειονότητα.

Πηγή πληροφόρησης

Σχόλιο του Δρ Κωνσταντίνου Παπαδάκη

Πηγή εικόνας

https://www.aixmi-news.gr/ellada/item/133093-istoriki-synantisi-tou-ellina-prothypourgoy-sti-voreia-ipeiro

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε