Αρχική » Έναρξη λειτουργίας Ελληνικού Μουσείου Αδελαΐδας
Greeks in Australia

Έναρξη λειτουργίας Ελληνικού Μουσείου Αδελαΐδας

0 comment 896 views

Πολύ ενθαρρυντικά για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας είναι τα νέα από την πόλη της Αδελαΐδας. Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου θα ενοικιαστεί η αίθουσα Flambrouro (18 Fulton Street, Glenelg) και θα ξεκινήσει η λειτουργία της αίθουσας του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Φλαμπουριωτών Νότιας Αυστραλίας ως Μόνιμο – Ανοιχτό και δωρεάν στο κοινό Ελληνικό Μουσείο την Τρίτη και την Πέμπτη το πρωί.

Σύμφωνα με δήλωση της Προέδρου του Ελληνικού Μουσείου της Αδελαΐδας κ. Χρυσούλας Μελισσινάκη στη σελίδα μας: «Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Στον χώρο μπορεί κανείς να συζητήσει και να απολαύσει τα υπάρχοντα έργα τέχνης με κορνίζα κέντημα/βελονάκι, πίνακες ζωγραφικής και άλλα πολλά, φτιαγμένα από Έλληνες από τον περασμένο αιώνα, Έλληνες Αυστραλούς καλλιτέχνες και δωρεές ελληνικών οικογενειών»

Όσον αφορά στο Μουσείο, η ιδέα δημιουργίας ενός Ελληνικού Μουσείου στην Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας προϋπήρχε από το 2012, όταν πρωτοέφτασαν ως νεοφερμένοι μετανάστες οι κ. Παναγιώτης Μαυραειδής και κ. Χρυσούλα Μελισσινάκη στην Αδελαϊδα. Η 9η Μαΐου 2019 σηματοδοτεί την αρχή ίδρυσης του Ελληνικού Μουσείου Αδελαϊδας, ως ένα καινούργιο και μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Είναι πραγματικά τόσο αξιέπαινη η προσπάθεια αυτή. Έτσι, υπάρχει η ευχή όλων να υπάρξει επιτυχία στο εγχείρημα. Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας έχει διαρκώς έντονη παρουσία στην χώρα. Άρα, μπορεί και σε αυτή την περίπτωση να στηρίξει τη δράση.

 

Πηγή είδησης

Δήλωση της κ. Χρυσούλας Μελισσινάκη στο Greekhumans

Πηγή φωτογραφίας

Σελίδα του Μουσείου στο Facebook

https://www.facebook.com/GreekMuseumAdelaide/

Η ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε