Αρχική » Από την Ουρανούπολη στο Άγιο Όρος

Από την Ουρανούπολη στο Άγιο Όρος

0 comment 677 views

Της Σοφίας Αϊβαζίδου*

Η Ουρανούπολη

Ουρανούπολη

Η Ουρανούπολη αποτελεί το τελευταίο και παραθαλάσσιο μέρος της Π.Ε Χαλκιδικής και την «κεντρική πύλη» εισόδου στο Άγιο Όρος. Είναι το μέρος, από το οποίο ανοίγεται και η θέα στα νησιά Αμμουλιανής και Δρένια. Η Ουρανούπολη απέχει 132 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, δηλαδή σχετικά μακρινό μέρος για επιλογή διακοπών. Ωστόσο, η ησυχία, η ηρεμία, η απίστευτη ομορφιά του μέρους, οι πεντακάθαρες παραλίες, η κρυστάλλινη θάλασσα, η δυνατότητα κρουαζιέρας προς το Άγιο Όρος, την Αμμουλιανή και τα Δρένια, καθώς και η βόλτα με το σκάφος αποτελούν εκείνους τους παράγοντες, για τους οποίους αξίζει κανείς να την επισκεφθεί.

Τα πολυπληθή ξενοδοχεία και εστιατόρια και τα διαφόρων ειδών μαγαζάκια προσφέρουν στους επισκέπτες άνετη παραμονή, νόστιμο φαγητό και ο συνδυασμός των δύο, μεγάλη απόλαυση. Στην Ουρανούπολη θα συναντήσει κανείς πολλούς επισκέπτες Ρωσικής καταγωγής ή επισκέπτες να ομιλούν τη ρώσικη γλώσσα, καθώς και επιγραφές σε μαγαζιά ή ακόμα και ταμπέλες και ανακοινώσεις σε αυτή τη γλώσσα.

Άγιο Όρος

Η κρουαζιέρα προς το Άγιο Όρος

Η δυνατότητα κρουαζιέρας προς το Άγιο Όρος δημιουργεί απίστευτες εμπειρίες στους επισκέπτες καθώς, μπορούν να δουν όσα μοναστήρια υπάρχουν εκεί. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας οι επισκέπτες, επίσης, μπορούν να ακούσουν τη ξενάγηση, να αγοράσουν αναμνηστικά, να βγάλουν φωτογραφίες αλλά και να απολαύσουν τη βόλτα τους με ρόφημα ή σνακ.

Άγιο Όρος

«Το περιβόλι της Παναγιάς»

Το Άγιο Όρος ή όπως το αποκαλούσαν παλαιότερα η χερσόνησος του Άθω, βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χερσονήσου της Ουρανούπολης. Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο μέρος και προστατεύεται από το ελληνικό κράτος. Επίσης, περιλαμβάνει δύο χωριά: τις Καρυές και τη Δάφνη. Οι Καρυές αποτελούν τη πρωτεύουσά του και βρίσκονται στο κέντρο της χερσονήσου ενώ η Δάφνη αποτελεί τη μία από τις δύο πύλες εισόδου προς τη χερσόνησο του Αγίου Όρους. Στο Άγιο Όρος αριθμούνται 20 μοναστήρια, το καθένα με τη δική του ιστορία. Τα 17 από τα 20 μοναστήρια είναι ελληνικά, ένα βουλγαρικό, ένα σέρβικο και ένα ρώσικο. Κάθε χρόνο, πολύς κόσμος επισκέπτεται τα μοναστήρια με τη κρουαζιέρα και ξεχωριστά, μεγάλος αριθμός ανδρών επισκέπτεται τα ίδια τα μοναστήρια έχοντας τη δυνατότητα διαμονής σε αυτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, απαγορεύεται η είσοδος του γυναικείου πληθυσμού, είτε ενήλικου είτε ανήλικου.

Άγιο Όρος

Ένα ήσυχο μέρος διακοπών

Επομένως, αν κανείς επιθυμεί ένα ήσυχο μέρος διακοπών μακριά από τη πολυκοσμία και σε συνδυασμό με την θέα και τις δυνατότητες εξερεύνησης των τόπων σε αυτήν και λίγο πιο έξω, η Ουρανούπολη αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Η έξοδος σε Αμμουλιανή, Δρένια και Άγιο Όρος αλλά και η αγάπη για τη φύση αυξάνει όλο και περισσότερο τον αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα οικογενειών και μεμονωμένα ανδρών. Συνεπώς, αν η Ουρανούπολη με το πλήθος επιλογών της δεν έχει προστεθεί ακόμα στη λίστα των διακοπών, αυτό αξίζει να γίνει…

Άγιο Όρος

Φωτογραφίες: Σοφία Αϊβαζίδου

*Βιογραφικό συντάκτριας

https://greekhumans.com/2021/10/26/h-sofia-aivazidou-syntaktria-sto-greekhumans/

Πριν Φύγετε