Αρχική » Βραδιά Ταινίας: Η «Δεσποινίς Σλόαν»

Βραδιά Ταινίας: Η «Δεσποινίς Σλόαν»

0 comment 597 views

Η σημερινή πρόταση αφορά ένα πολύ ενδιαφέρον θρίλερ. «Το lobbying έχει να κάνει με την ενόραση, το να προβλέπεις τις κινήσεις του αντιπάλου και να σχεδιάζεις αντίμετρα. […]. Έχει να κάνει με το να σιγουρεύεσαι ότι εσύ θα τους αιφνιδιάσεις και δεν θα αιφνιδιαστείς.»

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το «Δεσποινίς Σλόαν» (Miss Sloane), ένα πολιτικό θρίλερ του 2016, με πρωταγωνίστρια την Jessica Chastain στον ρόλο της Ελίζαμπεθ Σλόαν, κορυφαία επαγγελματία λομπίστα. Μια ταινία που διαπραγματεύεται το αδίστακτο πεδίο των επαγγελματιών δημοσίων/εταιρικών υποθέσεων (lobbyists) και τα εμπόδια που καλούνται να υπερκεράσουν, καθώς μπλέκονται στα δίχτυα της πολιτικής και των επιχειρήσεων.

Χειραγώγηση και παραπλάνηση είναι μόνο μερικά από τα στρατηγικά όπλα στη φαρέτρα της Σλόαν, τα οποία χρησιμοποιεί καθώς ρίχνεται στο πεδίο μάχης των αμερικανικών λόμπι. Μια ενδιαφέρουσα ταινία γεμάτη ανατροπές, που ρίχνει φως στο τι μπορεί να γίνει όταν οικονομικά συμφέροντα διαβρώνουν το σύστημα της Δημοκρατίας, αλλά και στο κατά πόσο οι πράξεις ενός μόνο ατόμου μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αρκετά επίκαιρη η ταινία, η οποία προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Πηγή πληροφόρησης – εικόνας

https://www.imdb.com/title/tt4540 710/

Για το GreekHumans, Θωμοπούλου Χαρά

Πριν Φύγετε