Αρχική » Βιόσα Οσμάνι – Η Σερβία αποσταθεροποιεί τα Δυτικά Βαλκάνια

Βιόσα Οσμάνι – Η Σερβία αποσταθεροποιεί τα Δυτικά Βαλκάνια

0 comment 313 views

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου κα. Βιόσα Οσμάνι δήλωσε στις 05 Σεπτεμβρίου 2023, ότι η Σερβία έχει ένα αποσταθεροποιητικό σχέδιο στα Δυτικά Βαλκάνια, παρόμοιο με αυτό στην Ουκρανία.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Αλβανίας, κ. Μπαϊράμ Μπεγκάι η Οσμάνι ζήτησε υποστήριξη από την Αλβανία, αναφέρουν τα ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου. «Η Σερβία πάντα χειροτερεύει την κατάσταση στην περιοχή μας μέσω συχνών επιθέσεων στο Κοσσυφοπέδιο. Με την αυστηρή εφαρμογή του σχεδίου που εφάρμοσε ο Πούτιν το 2014 κατά της Ουκρανίας, ο Βούτσιτς και η Σερβία στοχεύουν να αποσταθεροποιήσουν όλα τα Δυτικά Βαλκάνια και μέσω της αποσταθεροποίησης της περιοχής μας να επιτεθούν στο σύστημα αξιών στο οποίο στηρίζονται η ΕΕ και το ΝΑΤΟ»,  είπε η Οσμάνι.

Στα Τίρανα, η πρόεδρος του Κοσόβου συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα, με τον οποίο συζήτησαν για το ευρωπαϊκό μέλλον των δύο χωρών και την ενίσχυση της συνεργασίας, ανακοίνωσε το γραφείο της προέδρου. «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση για την κοινή ευρωπαϊκή φιλοδοξία του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας. Δουλεύοντας μαζί, το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για ένα πιο φωτεινό και πιο ολοκληρωμένο μέλλον», δήλωσε η Οσμάνι.

Πρόσθεσε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα εποικοδομητικό μέρος στη διαδικασία διαλόγου με τη Σερβία και υπογράμμισε ότι η τελική λύση θα πρέπει να είναι η αμοιβαία αναγνώριση, η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας, της συνταγματικής τάξης και της θεσμικής λειτουργικότητας. «Η Πρόεδρος Οσμάνι και ο Πρωθυπουργός Ράμα εξέφρασαν αισιοδοξία για το μέλλον των σχέσεων Κοσσυφοπεδίου-Αλβανίας και τόνισαν τις δυνατότητες αύξησης της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος», ανέφερε η δήλωση. Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία.

Πηγή είδησης

https://www.olympia.gr/

Πηγή εικόνας

https://www.dw.com/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε