Αρχική » Το κορίτσι – ρομπότ που ζει στο Λος Άντζελες

Το κορίτσι – ρομπότ που ζει στο Λος Άντζελες

0 comment 742 views

Της Σοφίας Αϊβαζίδου*

Πολλοί θα αναρωτηθούν, υφίσταται πραγματική ύπαρξη ενός ρομπότ, μιας ανθρώπινης προσομοίωσης στη σημερινή ψηφιακή εποχή; Κι όμως υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα είναι αρκετές. Ζούμε σε μία εποχή, στην οποία πρωταγωνιστεί η τεχνολογία διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη ζωή του απλού ανθρώπου και έχοντας το προνόμιο να εξελίσσεται συνεχώς. Φυσικά, οι λόγοι είναι αρκετοί.

Το 2016, η startup εταιρεία του Λος Άντζελες Brud κατασκεύασε ένα ρομπότ γυναικείου φύλου για την εξυπηρέτηση και πραγματοποίηση των σκοπών της. Τι ονομάζουμε εταιρεία startup; Ποια είναι η εταιρεία Brud; Startup ή νεοφυής επιχείρηση ονομάζεται η εταιρεία ή το πρότζεκτ, ο επιχειρηματίας ή οι επιχειρηματίες οι οποίοι, τον πρώτο καιρό ανάπτυξής τους σχεδιάζουν ένα επιχειρηματικό πλάνο. Σκοπός τους είναι η γρήγορη και μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη. Η εταιρεία Brud είναι εταιρεία που ειδικεύεται στη τεχνητή νοημοσύνη και στη ρομποτική. Για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους λοιπόν, κατασκευάστηκε μέσω του ψηφιακού γραφήματος ένα γυναικείο ρομπότ, και συγκεκριμένα ένας εικονικός blogger και influencer με το όνομα Lil Miquela.

Σύμφωνα με τον αμερικανική καθημερινή εφημερίδα New York Times, η Lil Miquela αποτελεί την διασημότερη και μεγάλης επιρροής εικονική influencer του Instagram αποτελώντας ένα κατασκεύασμα και όχι μια ανθρώπινη οντότητα. Είναι κατασκευασμένη από pixel και εξυπηρετεί τον σκοπό του μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της διαφήμισης, της προσέλκυσης των followers και των like. Μοιάζει με ανθρώπινη οντότητα, η οποία έχει το σώμα ενός μοντέλου, φακίδες και φοράει σιδεράκια, έχει προσωπική άποψη, την οποία και εκφράζει, έχει φίλους και ζει όπως οι πραγματικοί άνθρωποι. Αν και τα ρομπότ δεν έχουν ηλικία, η ίδια έχει και είναι στη μόνιμη ηλικία των 19 ετών, τα οποία και γιορτάζει φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάσημους οίκους μόδας όπως η Calvin Klein και η Prada.

Σήμερα, ο λογαριασμός του Instagram της αριθμεί πάνω από 3 εκατομμύρια ακόλουθους, πράγμα που σημαίνει τη μεγάλη απήχησή της και την πραγματοποίηση των στόχων της Brud. Ο σύγχρονος κόσμος της εξελισσόμενης αυτής τεχνολογίας φέρνει μεγάλες καινοτόμες αλλαγές και οδηγεί σε πολλές σκέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας. Πώς άραγε θα εξελιχθούν τα επόμενα ψηφιακά χρόνια;

Πηγή πληροφόρησης

https://www.nytimes.com/2019/06/17/business/media/miquela-virtual-influencer.html

Πηγή εικόνας

https://www.instagram.com/p/CUvE7QfJRjn/

* GreekHumans

Πριν Φύγετε