Αρχική » Τεοτιουακάν: μια αρχαία πόλη στη Βόρεια Αμερική

Τεοτιουακάν: μια αρχαία πόλη στη Βόρεια Αμερική

0 comment 788 views

Του Αριστείδη Ρούνη*

Συνεχίζοντας το «ταξίδι» στην επιστήμη της Ανθρωπογεωγραφίας, επόμενος σταθμός μας η αρχαία πόλη «Teotihuacán». Γνωρίζαμε πως πυραμίδες υπάρχουν στην Αίγυπτο και το ταξίδι για το Κάιρο από την Ελλάδα αεροπορικώς είναι αρκετά σύντομο. Έτσι, μπορεί κανείς να θαυμάσει πυραμίδες στην Αίγυπτο.

Ωστόσο, υφίστανται και σε άλλο σημείο του κόσμου πυραμίδες. Αυτό δεν είναι άλλο από το σημερινό κράτος του Μεξικού. Γενικότερα, αν κανείς βρεθεί στην επικράτεια της ηπείρου της Αμερικής, θα συναντήσει σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους. Επιπλέον, θα έρθει σε επαφή με μερικούς από τους πιο σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς παγκοσμίως. Έτσι και στο Μεξικό, 50 χλμ. βορειανατολικά της πόλης του Μεξικό, βρίσκεται το αρχαίο Teotihuacán, το οποίο μαρτυρά την ύπαρξη ενός πολιτισμού αρκετούς αιώνες προτού. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της μελέτης της Ανθρωπογεωγραφίας, αξίζει ο θαυμασμός στον πολιτισμό αυτό.

Tο Teotihuacán είναι η πιο σημαντική αρχαία πόλη της προκολομβιανής Αμερικής. Με άλλα λόγια κατέχει εξέχουσα θέση στην Ιστορία της Αμερικής, πριν ο Χριστόφορος Κολόμβος εντοπίσει την ήπειρο. Η πόλη, η οποία χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1987, εκτιμάται ότι ιδρύθηκε το 400 π.Χ. Αμέσως, έγινε η ισχυρότερη πόλη στην περιοχή. Μέχρι τη στιγμή που οι Αζτέκοι βρήκαν την πόλη το 1400 και την έδωσαν τη ονομασία Teotihuacan, που σημαίνει «το μέρος όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί», η πόλη είχε εγκαταλειφθεί για αιώνες. Η προέλευση, η ιστορία και ο πολιτισμός του Teotihuacan παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ένα μυστήριο.

Πηγή πληροφόρησης

history.com

Περισσότερα για την Ανθρωπογεωγραφία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

GreekHumans

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

YouTube/GreekHumans

Βίντεο – Φωτογραφία: Αριστείδης Ρούνης

*Βιογραφικό συντάκτη

https://greekhumans.com/general/

Πριν Φύγετε