Αρχική » Τα Βαλκάνια μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου

Τα Βαλκάνια μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου

0 comment 239 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στο βιβλίο του καθηγητή κ. Χαράλαμπου Παπασωτηρίου με τίτλο «Τα Βαλκάνια μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου». Το βιβλίο είναι των εκδόσεων «Παπαζήση».

Ειδικότερα, τα Βαλκάνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου έγιναν πάλι η «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης». Ο υπόψη τόμος παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία της ιστορικής αλλαγής του διεθνούς συστήματος κατά την τριετία 1989-1991 και τις δραματικές της επιπτώσεις στην Χερσόνησο του Αίμου. Αναλύει την γιουγκοσλαβική κρίση και την δυτική πολιτική στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Εξετάζει την δύσκολη μετάβαση της Βουλγαρίας και της Αλβανίας από τον κομμουνισμό στην δημοκρατία και την ελεύθερη αγορά. Προσδιορίζει τις φιλοδοξίες, αλλά και τα προβλήματα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής μετά τον Ψυχρό Πόλεμο. Και καταλήγει με συγκροτημένες και θεμελιωμένες προτάσεις για μια νέα ελληνική πολιτική στα Βαλκάνια.

Πηγή πληροφόρησης – εικόνας

https://www.politeianet.gr/books/9789600210545-papasotiriou-charalampos-papazisis-ta-balkania-meta-to-telos-tou-psuchrou-polemou-166250

                                                                                                                                                                                 Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε