Αρχική » Συνέντευξη του Μάνου Δρακωνάκη στην Ελένη Τσιάβου

Συνέντευξη του Μάνου Δρακωνάκη στην Ελένη Τσιάβου

0 comment 229 views

«Η δικηγορία δοκιμάζει τα όρια σου, η προσήλωση όμως στους στόχους είναι ο σταθερός μου πυλώνας»

Μοιράζοντας την επαγγελματική του ζωή ανάμεσα στην Αθήνα και στο πανέμορφο νησί της Κρήτης η οποία είναι και η γενέτειρα του, ο Μάνος Δρακωνάκης δικηγόρος στο επάγγελμα, ανήκει στη νέα, πολλά υποσχόμενη γενιά ανθρώπων που με εργαλεία την πυγμή και τη δυναμικότητα τους, «συστήνονται» στον νομικό κόσμο χαράσσοντας ήδη τα δικά τους σημαντικά βήματα.

Έχοντας αποφασίσει να ασχοληθεί με ένα από τα πλέον απαιτητικά «μονοπάτια» της Νομικής Επιστήμης, το ποινικό Δίκαιο, το όνομα του έγινε ευρύτερα γνωστό από υποθέσεις που απασχόλησαν ιδιαιτέρως  την επικαιρότητα, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον του κοινού για τις επόμενες  εξελίξεις.

Ενώ συχνά τα φώτα προβολής πέφτουν σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία που επί σειρά ετών έχουν καταφέρει να εδραιωθούν στον χώρο και δικαιολογημένα, ενδιαφέρον παρουσιάζει να εξετάσουμε επίσης πώς διαμορφώνεται ο εσωτερικός κόσμος ενός νέου ανθρώπου που αποφασίζει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Ποια είναι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και πώς χτίζει με σταθερά βήματα τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα.

Αρχικά ο Μάνος, όπως μου επιτρέπει να τον αναφέρω στη συνέντευξη μας καθώς είμαστε συνομήλικοι, ασχολήθηκε ενεργά με το ποδόσφαιρο το οποίο αποτελεί την άλλη μεγάλη του  αγάπη ως και σήμερα, όμως τον «κέρδισε»- όπως  συνηθίζουμε να λέμε δημοσιογραφικά – η μάχιμη δικηγορία μετά και την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών του.

Καθώς ξεκινάει η συζήτηση μας για το D, αναφέρεται στα πρώτα του βήματα, κάνοντας μνεία στον μέντορα του, τον νομικό κ. Γρηγοράκη Αντώνη που λειτούργησε ως ακρογωνιαίος λίθος για την μετέπειτα πορεία του.

Ο Δρακωνάκης μας μιλά επιπροσθέτως για την εμπειρία του από τις δικαστικές αίθουσες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπου… πρόλαβε ήδη στα 28 του έτη να ανοίξει τα φτερά του και πιο συγκεκριμένα, στην Ελβετία.

Υ.Γ Αν μπορείς πάντως να κρατήσεις κάτι σίγουρα από εκείνον είναι οι συχνές  αναφορές για το πόσο σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξη του διαδραματίζουν οι αρχές και οι αξίες στη ζωή με τις οποίες πορεύεται, η βαθιά ευγνωμοσύνη που εκφράζει για όσους τον στηρίζουν όπως και το πάθος που επενδύει στο “κυνήγι” των ονείρων του.

Ο κόσμος της Δικαιοσύνης μέσα από την οπτική του Μάνου Δρακωνάκη στη συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε εδώ

https://dikastirio.com/manos-drakonakis-i-dikigoria-dokimazei-ta-oria-sou-i-prosilosi-omos-stous-stochous-einai-o-statheros-mou-pylonas/?fbclid=IwAR3AXvaY9dgeGvN2qAh4srjZzkYE-wG875kjm3iSazxW4u_eFVZV1psj3ao

Πηγή πληροφόρησης – φωτογραφίας

https://dikastirio.com/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε