Αρχική » Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών στην Αίγυπτο

Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών στην Αίγυπτο

0 comment 195 views

Επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης. Ο σκοπός αυτής είναι η συμμετοχή του στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα Διασποράς.

Στο Κάιρο θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Αιγύπτια ομόλογό του, Υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων, κα. Soha Gendy, σε τριμερές σχήμα με τον Κύπριο Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, κ. Φώτη Φωτίου. Η συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου αποτελεί συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών στον τομέα της Διασποράς τον Οκτώβριο 2021 στην Ελλάδα και στοχεύει στη διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο. Τόσο στο Κάιρο όσο και στην Αλεξάνδρεια θα έχει, επίσης, σειρά επαφών με φορείς της Ομογένειας. Τέλος, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Κυβερνήτη Νοτίου Σινά.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://www.orthodoxianewsagency.gr

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.orthodoxianewsagency.gr

Η ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε