Αρχική » Σύλληψη για εμπόριο αρχαιοτήτων

Σύλληψη για εμπόριο αρχαιοτήτων

0 comment 340 views

Στη σύλληψη ενός 66χρονου από τη Βουλγαρία προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου 2022 στο Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας. Ο λόγος ήταν η παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας, να προσπαθεί να πουλήσει:

5 αργυρά και 2 χρυσά νομίσματα,

2 επιστήθιους σταυρούς,

4 επιστήθια εγκόλπια και

1 φωτοστέφανο,

τα οποία σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επιπλέον, επιχείρησε να πουλήσει και μία θρησκευτική εικόνα, που σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων αποτελεί πολιτιστικό αγαθό με ιστορική αξία και χρήζει περαιτέρω εκτίμησης. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε αναρτήσει διαδικτυακή αγγελία πώλησης των παραπάνω αντικειμένων, επιδιώκοντας να βρει υποψήφιους αγοραστές. Τα κατασχεμένα νομίσματα και θρησκευτικά κειμήλια θα σταλούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω αρχαιολογική εκτίμησή τους. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

serreslife.gr

Ολόκληρη η είδηση εδώ

serreslife.gr

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε