Αρχική » Στήριξη του Παρευξείνιου Ελληνισμού

Στήριξη του Παρευξείνιου Ελληνισμού

0 comment 250 views

Με ουσιαστικά αποτελέσματα σε διπλωματικό επίπεδο ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Χρυσουλάκη στη Ρουμανία και τη Μολδαβία.

Στη Μολδαβία, ο Γενικός Γραμματέας παραβρέθηκε στην τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Επίτιμου Προξένου της Ελλάδας στο Κισινάου, στο περιθώριο της οποίας είχε σύντομη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας, Veaceslav Dobinda, ενώ σε μια σημαντική εξέλιξη για την προώθηση των ελληνικών σπουδών στη χώρα, αποφασίστηκε κατόπιν εισήγησης του Γενικού Γραμματέα και της Πρέσβεως της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφίας Γραμματά, η ίδρυση και λειτουργία, από το επόμενο εξάμηνο, του “Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού” στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κισινάου.

Στη Ρουμανία, στην ιστορική για τον Παρευξείνιο Ελληνισμό πόλη της Κωστάντζας, ο Γενικός Γραμματέας εγκαινίασε με επισημότητα το νέο Αμισθο Προξενείο της Ελλάδας, παρουσία πλήθους Ομογενών και τοπικών Αρχών. Παράλληλα, ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου.

Καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση των δύο νέων Άμισθων Προξενείων στο Κισινάου και την Κωστάντζα είχε η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά.

Πηγή είδησης – φωτογραφίας

https://www.orthodoxianewsagency.gr

Ολόκληρη η είδηση εδώ

https://www.orthodoxianewsagency.gr

Η ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε