Αρχική » Οι Λαοί των Βαλκανίων – Βασίλης Ραφαηλίδης

Οι Λαοί των Βαλκανίων – Βασίλης Ραφαηλίδης

0 comment 208 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στο βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη με τίτλο «Οι Λαοί των Βαλκανίων». Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Εικοστού Πρώτου».

Σύμφωνα με την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, τα Βαλκάνια ονομάστηκαν «πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης». Και οι Ευρωπαίοι αυτή τη στιγμή δίνουν περισσότερη σημασία στην πυρίτιδα που υπάρχει εδώ παρά στο όνομα της πυριτιδαποθήκης. Τα ονόματα δεν κάνουν ζημιά, παρά μόνο σ’ αυτούς που τα χάνουν και δεν έχουν να εμπορευτούν τίποτα άλλο εκτός από ονόματα. Που, όσο πιο ένδοξα είναι, τόσο πιο καλή τιμή πιάνουν στη μαύρη αγορά των ονομάτων. Τα Σκόπια θέλουν το όνομα Μακεδονία, για τον ίδιο λόγο που δεν τους το δίνουμε εμείς.

Ξέρουν πως θα μπορούσαν να το εμπορευτούν, όπως εμείς εμπορευόμαστε το ένδοξο όνομα Ελλάδα, που αν δεν το είχαμε κανείς δεν θα μας δάνειζε, τέτοιοι αχαΐρευτοι που είμαστε. Το όνομα μας είναι η τραπεζική μας εγγύηση. Λέμε: δώστε κάτι στον αόμματο! Μη βλέπετε που είναι ανάπηρος. Οι πρόγονοί του όμως, είχαν κάτι μάτια, να! Διαπερνούσαν τα ουράνια και έφταναν εκεί που βρίσκονταν κρυμμένες από κάθε βέβηλο βλέμμα αδαούς και ηλιθίου οι Ιδέες του Πλάτωνα.

Ένα βιβλίο που ανατρέχει πολλούς αιώνες πριν στην Ιστορία της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πηγή πληροφόρησης – εικόνας

https://www.politeianet.gr/books/9789607058287-rafailidis-basilis-ekdoseis-tou-eikostou-protou-oi-laoi-ton-balkanion-204316?gclid=CjwKCAiAh9qdBhAOEiwAvxIok_rJMIk8AwWzYfd6HJjkUOycvcEzEQzUCbeVaplQDwbF5d4xprRxAxoCu4QQAvD_BwE

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε