Αρχική » Ο Βιασμός της Κοκκινοσκουφίτσας: Γιώτα Χουλιάρα

Ο Βιασμός της Κοκκινοσκουφίτσας: Γιώτα Χουλιάρα

0 comment 627 views

Η σημερινή πρόταση βιβλίου της σελίδας μας αφορά στο βιβλίο της Γιώτας Χουλιάρα, δημοσιογράφου και αρχισυντάκτριας του Geopolitics & Daily News. Φέρει τον τίτλο «Ο Βιασμός της Κοκκινοσκουφίτσας». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Άλλωστε».

Ειδικότερα, αναλύοντας την σκοτεινή όψη των παραμυθιών, το εν λόγω βιβλίο αποτελεί μια συγκριτική μελέτη, βασισμένη σε τεκμηριωμένα στοιχεία ιστορίας, λαογραφίας, εθνολογίας, ψυχολογίας και κοινωνιολογίας για όσα κρύβονται πίσω από την επιφανειακή όψη των παραμυθιών που σήμερα αποκαλούμε «παιδικά».

Στις σελίδες  του βιβλίου πάμε πίσω στο χρόνο, στις σκοτεινές εποχές της ιστορίας και αναζητούμε την όχι και τόσο παιδική εικόνα των γνωστών μας παραμυθιών. Προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τη σκοτεινή τους όψη, αυτή που γεννούσε φόβο γιατί όπως έλεγε και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ: «Ο φόβος δεν είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί. Έτσι κι αλλιώς, δεν φοβόμασταν όλοι ως παιδιά; Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε που η Κοκκινοσκουφίτσα αντιμετώπισε τον Μεγάλο Κακό Λύκο. Αυτό που μας φοβίζει σήμερα είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που μας τρόμαζε χθες. Πρόκειται απλά για έναν διαφορετικό λύκο».

                                                                                                                                                                                 Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε