Αρχική » Με νέους πυραύλους Patriot εξοπλίζεται η Ρουμανία

Με νέους πυραύλους Patriot εξοπλίζεται η Ρουμανία

0 comment 221 views

Στο πλαίσιο των νέων προκλήσεων για την ασφάλεια στην Ευρώπη, η Ρουμανία ενίσχυσε την αεράμυνά της με δύο επιπλέον συστοιχίες πυραύλων patriot από τις ΗΠΑ. Έτσι, ανέβηκε ο συνολικός αριθμός που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα στις 4. Ανώτατος αξιωματούχος εξήγησε τα πλεονεκτήματα.

«Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος είναι ότι έχει μια αντιβαλλιστική ικανότητα που η Ρουμανία και ο ρουμανικός στρατός δεν είχαν ποτέ μέχρι την άφιξη του συστήματος patriot. Είναι πολύ περίπλοκο, βασίζεται σε ψηφιακή τεχνολογία, σε πολλές πληροφορίες, τα ραντάρ είναι πολύ ισχυρά και για αυτό οι στόχοι είναι πολύ εύκολο να χτυπηθούν. Έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει, να μου προτείνει ως χρήστη τι είδους πύραυλο να χρησιμοποιήσω κατά ενός συγκεκριμένου στόχου. Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε σχέση με τα αντιαεροπορικά συστήματα που είχε ο ρουμανικός στρατός μέχρι πριν από μερικά χρόνια» δήλωσε ο υπολοχαγός Σέζαρ Ντεντού.

Εκατοντάδες Ρουμάνοι στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ, όπως προβλέπει το συμβόλαιο για τους Patriot. O αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί με την απόκτηση επιπλέον πυραύλων το 2026.

Πηγή είδησης

https://gr.euronews.com/

Πηγή εικόνας

https://www.romania-insider.com/

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε