Αρχική » Materia_Medica: Αθηνά Μαλαπάνη

Materia_Medica: Αθηνά Μαλαπάνη

0 comment 675 views

Η σημερινή πρόταση βιβλίου της σελίδας μας αφορά στο ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) της Αθηνάς Μαλαπάνη, φιλολόγου – συγγραφέα. Φέρει τον τίτλο «Materia_Medica – Στην Αρχαία Κυπριακή Ιατρική Γραμματεία». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Οσελότος».

 

Ειδικότερα, η μελέτη αυτή παρουσιάζει την ιατρική ύλη που απαντά στην αρχαία κυπριακή γραμματεία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, αναλύονται ουσίες φυτικές προέλευσης (π.χ. βότανα, καρποί, μέταλλα) που είχαν -και έχουν ακόμη- θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς και φαρμακευτικά σκευάσματα που παράγονταν από αυτές τις φυτικές ουσίες και συντελούσαν στην πρόληψη ή θεραπεία ασθενειών, παθήσεων και τραυμάτων. Επιπλέον, γίνονται αναφορές και σε ονόματα ιατρών και ιατρικών συγγραφέων της αρχαιότητας που είναι ή φέρεται να είναι Κύπριοι ή κυπριακής καταγωγής.

Πρόκειται για μια εξειδικευμένη μελέτη επιστημονικού χαρακτήρα που μπορεί όμως, να διαβαστεί από κάθε αναγνώστη και να λάβει πολύτιμες γνώσεις εναλλακτικής ιατρικής, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα που έχουν και σήμερα τα φυτικά προϊόντα για την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά.

Το ebook μπορείτε να προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα των εκδόσεων «Οσελότος» https://www.ocelotos.eu/

και ειδικότερα στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.ocelotos.gr/el/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85-men-gr.html#!/Materia-Medica-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%9A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%99%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1/p/454120979/category=8932034

                                                                                                                                                                               Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε