Αρχική » Καραμέλες Τσάρλεστον – Αθηνά Μαλαπάνη

Καραμέλες Τσάρλεστον – Αθηνά Μαλαπάνη

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα

0 comment 610 views

Η σημερινή πρόταση αφορά στο βιβλίο της Αθηνάς Μαλαπάνη, φιλολόγου-συγγραφέα με τίτλο «Καραμέλες Τσάρλεστον». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος».

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ερωτικό και ρομαντικό μυθιστόρημα. Αποτελεί μια διαφορετική γραφή από την Αθηνά Μαλαπάνη.

Υπάρχουν ακόμα αληθινές σχέσεις στην εποχή μας ή έχουν όλες ψηφιοποιηθεί; Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν να αγαπούν πραγματικά, να φροντίζουν, να προστατεύουν και να νοιάζονται; Πώς αντιδρά ένα ζευγάρι σε μία απρογραμμάτιστη και μη αναμενόμενη εγκυμοσύνη; Θα μπορέσει η αγάπη να τους βοηθήσει να κρατήσουν τις ισορροπίες τους; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θίγονται στο νέο βιβλίο της Αθηνάς Μαλαπάνη, Καραμέλες Τσάρλεστον που κυκλοφορεί εδώ και περίπου έναν χρόνο από τις εκδόσεις Οσελότος.

Τρεις διαφορετικοί έρωτες με φόντο διαφορετικές ιστορικές περιόδους της Ελλάδας. Έχει τελικά γλυκιά γεύση ο έρωτας; Κατά πόσο οι άνθρωποι επιθυμούν τις σχέσεις και πόσα είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς για να πετύχουν το μαζί; Μήπως χρειάζεται κάποιες φορές να θυσιαστούν για να μπορέσουν να είναι μαζί; Πώς ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Πώς η μητρότητα επηρεάζει τις γυναίκες και τι χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις μεταβολές που φέρνει αυτή η νέα συνθήκη στη ζωή μας; Αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι πόσο σοβαρή ευθύνη είναι η γονεϊκότητα;

Όλες αυτές οι απαντήσεις ίσως βρεθούν μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού. Οι Καραμέλες Τσάρλεστον είναι ένα ερωτικό και ρομαντικό μυθιστόρημα με απόλυτα προσωπική γραφή και πολυάριθμα αυτοβιογραφικά στοιχεία, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Στόχος της συγγραφέα είναι να διερευνήσει τα συναισθήματα των ανθρώπων στο πλαίσιο των ερωτικών και οικογενειακών σχέσεων, αλλά και πώς όλα αυτά μεταβάλλονται ή διακυβεύονται λόγω του ερχομού μιας νέας ζωής ή το αντίθετο, λόγω της απώλειας, του θανάτου. Τα δύο άκρα, η ζωή και ο θάνατος, είναι βασικοί άξονες του μυθιστορήματος και συντελούν στην εξέλιξη της πλοκής.

Οι ήρωες έχουν πλαστεί με ρεαλιστικό τρόπο και η συγγραφέας φροντίζει να διερευνήσει τον εσωτερικό τους κόσμο και να τους ψυχαναλύσει. Έτσι, οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες ταυτίζονται σε πολλά σημεία της πλοκής και συμπάσχουν μαζί τους και με όλα όσα περνάνε, με αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος της υπόθεσης, ο καθένας και η κάθε μία από εμάς να βγάζει τα δικά του/της συμπεράσματα και να αντλεί τα δικά του/της μηνύματα.

Ένα βιβλίο με νοσταλγικό τόνο, αυτοβιογραφικά στοιχεία, έντονα συναισθήματα και πρωτότυπους κοινωνικούς προβληματισμούς, γρήγορη εξέλιξη και κατανοητή πλοκή.

Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε! Καραμέλες Τσάρλεστον από τις εκδόσεις Οσελότος.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από:

  • Το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Οσελότος https://www.ocelotos.gr/
  • Τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία, Πολιτεία
  • Σε κάθε τοπικό βιβλιοπωλείο (κατόπιν παραγγελίας)
  • Με προσωπικό μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα της συγγραφέα

Η Ομάδα του GreekHumans

Πριν Φύγετε