Αρχική » Η νυχτερινή ζωή στο Μπίλεφελντ

Η νυχτερινή ζωή στο Μπίλεφελντ

Τι ισχύει για τη νυχτερινή ζωή στη βορειοανατολική Γερμανία;

0 comment 794 views

Της Σοφίας Αϊβαζίδου*

Η επόμενη στάση της στήλης της Ανθρωπογεωγραφίας, μας βρίσκει εκ νέου στο Μπίλεφελντ. Υπενθυμίζεται ότι το Μπίλεφελντ είναι η πόλη του κρατιδίου Ρηνανίας Βεστφαλίας. Βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό μέρος της Γερμανίας.

Η νυχτερινή ζωή της Γερμανίας

Όσο περνάει ο καιρός, οι γνώμες για τη νυχτερινή ζωή της Γερμανίας ξεκινούν να διίστανται. Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει νυχτερινή ζωή; Και αν υπάρχει, τότε πως εκδηλώνεται; Δεν θα γίνει λόγος για τις «παραδοσιακές» γερμανικές Παρασκευές και Σάββατα με μπουκάλια μπύρας σε κάθε γωνία, πλημμυρισμένα με άτομα ανδρικού και γυναικείου φύλου ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά για τη ζωή των νυχτερινών κέντρων.

Στο Μπίλεφελντ

Νυχτερινά κέντρα στη πόλη του Μπίλεφελντ υπάρχουν αρκετά και, μάλιστα, συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο μέχρι και ουρές. Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη προτίμηση για αυτά, ειδικότερα από νέα άτομα, όπως βέβαια και συνηθίζεται, κάτι που θυμίζει πολύ τη νυχτερινή ζωή της Ελλάδας. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν και διαφορές. Ποιες είναι αυτές; Ξεκινώντας από το ντύσιμο και φτάνοντας στη καθαριότητα. Στη πλειοψηφία οι Γερμανοί, οι άνθρωποι που μεγάλωσαν στη Γερμανία ή και γεννήθηκαν αλλά και οι μετανάστες, οι οποίοι υιοθέτησαν τον γερμανικό τρόπο ζωής δεν δίνουν μεγάλη έμφαση στο ντύσιμό τους πριν την έξοδό τους στα κλαμπ. Δηλαδή, μπορεί να τους δει κανείς ακόμα και με αθλητικά παντελόνια, κάτι που προκαλεί εντύπωση αλλά για εκείνους να θεωρείται ασήμαντο. Για παράδειγμα, παρόμοιο ντύσιμο στην Ελλάδα δεν γίνεται δεκτό για την έγκριση εισόδου σε νυχτερινό κέντρο, την ίδια στιγμή στη Γερμανία να δίνεται βάση σε άλλα πράγματα.

Μία άλλη διαφορά αποτελεί η κατανάλωση αλκοόλ πριν την είσοδό τους στο κέντρο, ακριβώς τη στιγμή που περιμένουν στην ουρά. Η αμέσως επόμενη διαφορά συνδέεται άμεσα με την κατανάλωση του αλκοόλ και είναι η καθαριότητα. Η άμεση σύνδεση των δύο οφείλεται στα άδεια μπουκάλια αλκοόλ, που είχαν καταναλωθεί και τα οποία τοποθετούνται ακριβώς στο δάπεδο, ακριβώς στο σημείο που περιμένουν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί επίσης και με τα φαγώσιμα. Κάτι τέτοιο αποτελεί έκπληξη, καθώς η Γερμανία θεωρείται μία από τις ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, οι οποίες τηρούν σε άριστο βαθμό τον κανόνα της καθαριότητας. Σε μία, λοιπόν, παρόμοια χώρα, θεωρεί κανείς πως και τα νέα παιδιά μεγαλώνουν τηρώντας τον κανόνα αυτό. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει.

Συμπέρασμα

Η πόλη του Μπίλεφελντ οδήγησε στο παραπάνω συμπέρασμα σχετικά με τη νυχτερινή ζωή στη βορειοανατολική Γερμανία, χωρίς βέβαια να ισχύει αυτό σε όλο το κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας ή ακόμα και σε όλα τα κρατίδια.

Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ

https://greekhumans.com/2022/08/11/bilefeld-apo-poious-katoikeitai-poios-yperterei/

Φωτογραφίες: Σοφία Αϊβαζίδου

Βιογραφικό συντάκτριας

https://greekhumans.com/2021/10/26/h-sofia-aivazidou-syntaktria-sto-greekhumans/

Πριν Φύγετε